Bericht
 • EU e-Privacy Richtlijnen

  Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

  Bekijk Privacy Richtlijnen


afb._jezus_22

In de Hindoe traditie wordt Koendalini - de opwaartse stroming - omschreven als een slang die zich drie en een halve keer rond de 1e (staartbeen)chakra zich aan de onderkant van de ruggengraat heeft genesteld; gekronkeld. In deze traditie stijgt deze godin die Koendalini werd genoemd - als ze ontwaakt is - door de chakra's op, totdat ze zij de kruinchakra heeft bereikt. De weg door de chakra's wordt gevormd door een verticale kolom; soeshoemna. Door het opstijgen van koendalini door de soeshoemna - die het zogenaamde Caduceuseffect veroorzaakt - wordt elk chakra tot ontwaken gebracht, wat leidt tot de ervaring van nieuwe en hogere toestanden van bewustzijn die als verheven boven de normale waaktoestand worden beschouwd. De opwaartse energie zorgt ervoor dat ook twee niet-fysieke energiestromen, ida en pingala, worden geactiveerd. Dit systeem uit het hindoeïsme kent 350.000 nadi's of energiekanalen. Er zijn veertien hoofdkanalen die in grote lijnen corresponderen met de veertien meridianen uit de Chinese acupunctuur. Van deze veertien zijn ida, pingala en soeshoemna de belangrijkste; een gedachte volgens de Hindoe-traditie.

Theoretisch gezien maakt de Koendalini - de opwaartse stroom of de bevrijdende energiestroom - een kracht vrij die ervoor zorgt dat de kruinchakra opengaat. Omdat bij de activiteit van de chakra's energie in de ruggengraat kan worden geblokkeerd, is deze chakra vaak het moeilijkst te bereiken. Pogingen om deze energie tot opstijgen te dwingen, leiden vaak tot spanningen, pijn, een gevoel van desoriëntatie of irritatie tov. degenen die met toaal andere dingen bezig zijn. Dit kan leiden tot vervreemding, die juist een gebrek aan verlichting is!
Sommingen zijn van mening dat de kruinchakra de zetel van verlichting is. Maar volgens mijn mening is verlichting eerder het resultaat van de harmonische samenwerking van alle chakra's tezamen, die door bewuste aandacht tot stand wordt gebracht.

Populair 'mythen' over Koendalini zijn:

 1. Dat het opwekken ervan alleen maar onder leiding van een 'verlichte goeroe' mag plaatsvinden;
 2. Dat de bovenste chakra altijd de hoogste en meest ideale bewustzijnsvorm representeert én dat de lager chakra's onderdrukt moeten worden.

Nieuw inzicht 6
In de 'oude' chakra-leer is ontzettend veel aandacht besteed aan de opwaartse, 'verlichtende' energiestroom, gecentraliseerd in de bovenste drie afb._jezus_30chakra's. Nú is het tijd, dat we naar een krachtiger, spirituele zelfrealisatie toegroeien door volop aandacht te besteden aan een horizontale spirituele lusvormige bewegingstroom van energieën uit alle chakra's én de lange, verticale 'informatievezels' van energieën die als het ware het aura-veld begrenzen. En als we praten over de horizontale- en verticale stromingsrichtingen dan wordt dit principe kortweg met het begrip UCL® omschreven. Door er persoonlijk een aantal essentiële details of nieuwe inzichten aan het UCL-methode toe te voegen, kan het systeem nog krachtiger en effectiever functioneren [Nieuwsbrief Meditatie].

Peggy Phoenix Dubro [1] en Susan Rennison [Boek 'Het Kosmische Energieveld' en 'Afstemmen op de Kosmos'] schrijven over hun ontwikkelde methode UCl - balanceer- en calibratietechniek van het elektromagnetisch veld - het volgende:

 1. Het kernpunt van hún betoog is, dat er in deze tijd een nieuw multidimensionaal organiserend energieveld om de mens zich ontwikkelt, die gevoed wordt met de Kernenergie ofwel de Kosmische Levensenergie of wel de Energie van God [2].
 2. Hoewel de basispatroon van het UCL bij iedereen hetzelfde is, is de kalibratie (het ijken of versterken) persoonlijk en uniek. Deze wordt bepaald door de wiskundige verhouding tussen de trillingsfrequentie van een persoon en het Kosmische Netwerkraster; de Kosmische Energie die als het ware via de kosmische chakra's binnenkomt.
 3. Er is een energetische Zuil of Licht Kolom aanwezig van Zuiver Licht die recht omlaag door het midden van je lichaam loopt [2][3]. Hier, in ieder bewustzijnscentrum of chakra, bevindt zich de vereniging van deze Goddelijke Energie met het chakrasysteem. Hier in het hartpunt vindt een 'omzetting van energieën' plaats en dus kun je spreken van een persoonsgebonden Kernenergie. Hoe groter de energiestroom hier is, des te groter de vrijgave van spirituele kennis van binnenuit is. Hoe meer je in het NU-moment aanwezig bent, des te groter is de elektrische lading die je bezit. De elektrische lading van je geschiedenis [5] en de lading van je toekomstig potentieel - je toekomst - komen allemaal in het Nu samen. Maar al te vaak creëert onze 'energiegeschiedenis' een zichzelf herhalend patroon, dat een anker van negativiteit wordt en dat ons van verder persoonlijke groei weerhoudt!
 4. Vezels van licht en energie stralen in horizontale richting uit de chakra's. Deze 'vezels' vormen achtvormige lussen die uitmonden in de langeafb._jezus_32 verticale (microscopisch onzichtbare) 'energievezels' of krachtlijnen die je energetische anatomie omgeven en doordringen. Dit is de structuur die het UCL vormt. De achtvormige 'vezels' stralen uit van de chakra's en verbinden ons met de Kernenergie. Dit zijn zelf-balancerende lussen van het UCL. Ze vormen het oneindigheidssymbool dat de oneindige verbinding tussen onszelf en de Schepper symboliseert [4]!
 5. Wanneer er een vordering in persoonlijke ontwikkelingen - de innerlijke groei(proces) - plaatsvindt, wordt er een nieuwe ordening in het menselijk energieveld gecreëerd die een sterkere structuur oplevert, waarmee energie van de Oneindige Bron (het Kosmisch Netwerk, AL, AL-Wat-IS, of God) kan worden opgevangen. Als de verbindingen eenmaal zijn gemaakt, zien we vaak een spectaculaire toename in het co-creatieve levensproces van de persoon [3][6]!
 6. Het bijzondere is, dat de manier waarop de energie aan de achterzijde ('het verleden' symboliseert) zich verbindt met en informatie doorgeeft aan de energie in het midden (het heden, nu). De Kernenergie verbindt zich met en sluist de informatie door naar de energie aan de voorzijde ('de toekomst'). De kanalen zijn in beide richtingen open, zodat de toekomst met het heden kan communiceren en zelfs met het verleden. Deze verbinding van verleden, heden en toekomst creëert het eeuwige Nu. Er is in werkelijkheid geen verleden, heden of toekomst; er is slechts het NU. Deze informatie is niet nieuw, maar wordt door dit systeem weer extra onder de aandacht gebracht. Dit is de kerngedachte van energiestromingspatronen in ieder bewustzijnsniveau of chakra-niveau [6].
 7. Op dezelfde wijze worden de andere richtingen van de horizontale spirituele lusvormige bewegingsstromen ook geactiveerd.

[1] Peggy Phoenix Dubro kreeg in 1988 een ervaring 'zonder begin en einde', zoals ze later zei. 'Al mijn chakra's stonden open en waren op één lijn. Er was een instroom van energiepatronen en een specifieke ervaring  met het Goddelijke Licht'. Bij het samensmelten vormden zich de lichtbanen die later het UCL bleken te zijn.
[2] Peggy Dubro geeft aan dat het om een nieuw inzicht gaat, maar het principe 'De Kosmische Levensenergie voedt het menselijk energieveld'- God staat permanent in verbinding met de mens - is al miljoenen jaren van kracht. Echter velen weten dat nog niet. Het wetenschappelijk inzicht in bestaande energievormen en relaties - de relatie mens en de Kosmos - wordt gelukkig steeds groter.
[3] Om het leven en dus de werking van het menselijk energieveld 'zinvoller en krachtiger' te maken, is het verstandig om de kolom van Zuiver Licht iedere dag te activeren.
[4] Het meest kermerkende verschil ligt hierin dat de 'oude' visie van een trechtervormige, draaiende energiekolk - een chakra - nu vervangen wordt voor een oneindige achtvormige luspatroon, die zich aan de voorkant, achterkant, en de zijkanten van het lichaam bevinden. Deze luspatronen zijnafb._jezus_33 verbonden met verticale 'energievezels' of krachtlijnen in de buitenste 'randen of laag' van het energieveld.
[5] Je energiegeschiedenis - je overgeërfde patronen, vorige levens en alle gebeurtenissen die je in dit leven hebt meegemaakt - is opgeslagen (geprojecteerd middels gedachtevorming van het celgeheugen in je aura-veld) in de  lange informatievezels aan je achterzijde; onze wilskant! 'Je draagt als het ware je verleden met je mee en wel als een rugzakje'.
[6] Dit bijzondere inzicht mbt. het uitwisselingsproces van informatie uit het verleden, het heden en de buitenwereld is nu op een wetenschappelijke manier door Professor Tiller aannemelijk, inzichtelijk en 'aantoonbaar' gemaakt. Maar het chakra- en het aurasysteem heeft vermoedelijk al vele miljoenen jaren volgens dit principe gewerkt, echter nog nooit zo is 'blootgelegd'.