Bericht
 • EU e-Privacy Richtlijnen

  Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

  Bekijk Privacy Richtlijnen

 

In de 'oude' chakra-leer is ontzettend veel aandacht besteed aan de opwaartse, 'verlichtende' energiestroom, gecentraliseerd in de bovenste drie chakra's. Nú is het tijd, dat we naar een krachtiger spirituele zelf-realisatie toegroeien door volop aandacht te besteden aan een horizontale spirituele lusvormige bewegingstroom van energieën uit alle chakra's én de lange, verticale informatievezels van energieën die als het ware het aura-veld begrenzen. En als we praten over de horizontale stromingsrichtingen van iedere chakra - de bewustzijnsniveaus - dan spreek ik van vier horizontale achtvormige luspatronen, die kortweg UCL® wordt omschreven.

Nieuw inzicht 10.
Peggy Phoenix Dubro en Susan Rennison [Boek 'Het Kosmische Energieveld'; 'Afstemmen op de Kosmos'] schrijven hierover het volgende:

 1. Het kernpunt van hun betoog is, dat er in deze tijd een nieuw multi-dimensionaal organiserend energieveld om de mens zich ontwikkelt, die afb._jezus_5gevoed wordt met de Kernenergie ofwel de Kosmische LevensEnergie ofwel de Energie van God.
 2. Het UCL [*] functioneert als een elektrische transfomator die energie van het ene naar het andere circuit overdraagt. Dit is de reden dat dit proces de 'her-bedrading voor de nieuwe energie' wordt genoemd.
 3. Hoewel de basispatroon van het UCL® bij iedereen hetzelfde is, is de kalibratie (het ijken of versterken) persoonlijk en uniek. Deze wordt bepaald door de wiskundige verhouding tussen de trillingsfrequentie van een persoon en het Kosmische Netwerkraster; de Kosmische energie die als het ware via de kosmische chakra's binnenkomt.
 4. Er is een energetische Zuil of Licht Kolom aanwezig van Zuiver Licht die recht omlaag door het midden van je lichaam loopt. Hier, in ieder bewustzijnscentrum of chakra, bevindt zich de vereniging van deze Goddelijke Energie met het chakrasysteem plaats. Hier bevindt zich dus de persoonsgebonden Kernenergie. Hoe groter de energiestroom is, des te groter de vrijgave van spirituele kennis van binnenuit is. Hoe meer je in het NU-Moment aanwezig bent, des te groter is de elektrische lading die je bezit. De elektrische lading van je geschiedenis (*) en de lading van je toekomstig potentieel - 'je toekomst' - komen allemaal in het Nu samen. Maar al te vaak creëert onze 'energiegescheidenis' een zichzelf herhalend patroon, dat een anker van negativiteit wordt en dat ons van verdere persoonlijke groei weerhoudt!
 5. Vezels van licht en energie stralen in horizontale richting uit de chakra's. Deze vezels vormen achtvormige lussen die uitlopen in de lange verticale (microscopische onzichtbare) energievezels of krachtlijnen die je energetisch anatomie omgeven en doordringen. Dit is de structuur die het UCL® vormt. De achtvormige vezels stralen uit van de chakra's en verbinden ons met de Kernenergie. Dit zijn zelf-balancerende lussen van het UCL. Ze vormen het oneindigheidssymbool, dat de oneindige verbinding tussen onszelf en de Schepper symboliseert.
 6. Wanneer er een vordering in persoonlijke ontwikkelingen - de innerlijke groei(proces) - plaatsvindt, wordt er een nieuwe ordening in het veld gecreëerd die een sterkere structuur oplevert waarmee energie van de Oneindige Bron (het Kosmsich Netwerk, AL, AL-WAT-IS of God) kan worden opgevangen. Als de verbindingen eenmaal zijn gemaakt, zien we vaak een spectaculaire toename in het co-creatieve levensproces van de persoon!
 7. Het bijzondere is, dat de manier waarop de energie aan de achterzijde ('het verleden' symboliseert) zich verbindt met en informatie doorgeeft aanafb._jezus_6 de energie in het midden (het heden, nu). De Kernenergie verbindt zich met en sluist de informatie door naar de energie aan de voorzijde ('de toekomst'). De kanalen zijn in beide richtingen open, zodat de toekomst met het heden kan communiceren en zelfs met het verleden. Deze verbinding van verleden, heden en toekomst creëert het eeuwige NU. Er is in werkelijkheid geen verleden, heden of toekomst; er is slechts het NU. Deze informatie is niet nieuw, maar wordt door dit systeem weer extra onder de aandacht gebracht!
 8. Op dezelfde wijze worden de andere richtingen van de horizontale spirituele lusvormige bewegingsstromen geactiveerd.
 9. Een essentieel punt is, dat je het UCL® kunt trainen en wel door je innerlijke vermogen te versterken, wordt de nieuwe energie in je lichaam en aura-veld te behouden!

[UCL®: Universal Calibration Lattice is je peroonlijke energiestructuur die onze persoonlijke verbinding met de Kosmische Netwerk, de onbegrensde of Universele Energiebron weergeeft].

Note: (*) Je gescheidenis - je overgeërfde patronen, vorige levens en alle gebeurtenissen die je in dit leven hebt meegemaakt - is opgeslagen (beter gezegd, geprojecteerd is middels gedachtevorming van het cel-geheugen in je aura-veld) in de lange informatievezels aan je achterzijde; onze wilskant! 'Je draagt als het ware je verleden met je mee en wel als een rugzakje'.

Nieuw inzicht 11.
Het fysieke hart is de sterkste generator van elektromagnetische energie in het menselijk lichaam, die het grootste elektromagnetisch veld van alle organen in het lichaam creëert. Het elektrische veld van het hart heeft ongeveer zestigmaal groter amplitude dan de door de hersenen geproduceerde elektrische activiteit. Cardiologen hebben ontdekt, dat het door het hart opgewekte elektromagnetische veld gemoduleerd wordt door verschillende emotionele toestanden. Er zijn studies die duiden op de mogelijkheid, dat dit hartveld mogelijke informatie uitzendt die door anderen kan worden afb._jezus_7opgevangen. Aangetoond is dat het hart, en niet de hersenen, de zetel van emoties is!
In het boek 'The second brain' van neurobioloog Michel Gershon beschrijft hij de spectaculaire ontdekking dat onze buik ook over een zelfstandig functionerend zenuwstelsel beschikt en wel meer zenuwcellen zou bezitten dan onze hersenen. Binnen ons lichaam blijkt de buik - het zonnevlechtcentrum of zonnevlechtchakra - een autonoom centrum te zijn, dat over wijsheid beschikt en op een andere manier waarneemt dan onze hersenen. Terwijl ons hoofd de dingen lineair waarneemt met de belangrijkste zintuigen, zal de buik op een holistische wijze allerlei aspecten waarnemen die niet direct zichtbaar zijn, maar waarin misschien wel meer wijsheid schuilt dan ons lineair denken.

Mijn gedachte op basis van het voorgaande is, dat ons lichaam drie zeer belangrijke verwerkingscentra (hoofd, hart en buik) - centrum waar binnenkomende en uitgaande informatie wordt 'verwerkt' - heeft met zeer krachtige hoofdgeneratoren die het menselijk energieveld permanent 'voeden'. Echter we moeten ons blijven realiseren, dat alle bewustzijnscentra of chakra's van essentieeel belang zijn voor het functioneren van het totale energiesysteem; het menselijk energieveld en het chakrasysteem. Niet geaard of gegrond zijn kan bijvoorbeeld een gevolg zijn van een 'gesloten' staartbeenchakra, omdat er geen of nauwelijks doorstroming van de Aardse en Levensenergie of Kosmische Energie plaatsvindt; de Kernenergie is geblokkeerd aldaar! Dit geldt hetzelfde voor de kruinchakra, die in 'gesloten' situatie mede verantwoordelijk kan zijn voor het ontstaan van alle chronische ziekten!