Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

In plaats van dat wie en wat we zijn, zou worden bepaald door onze genen is het in werkelijkheid zó dat we de expressie van onze genen met iedere kolibriseconde herschrijven. Dat doen we door te kiezen wat we doen, zeggen en denken! Deze keuzes, die we met ons bewustzijn (de geest) maken, worden iedere dag genetisch in onze hersenstructuur gecodeerd en bij 'herhaling' verankerd!
Maar er is meer dan alleen dit axioma van 'gebruik het of je verliest het'. Activiteitsafhankelijke genetische expressie maakt ons duidelijk, dat we het 'zowel ervaren als (zelf) creëren' door doelbewust nieuwe signaalpaden in onze hersenen te vormen. Dit gegeven helpt ons eraan herinneren, dat wij veel van de bedieningsorganen van het heel-wordingsproces in eigen handen hebben. Het maakt ons ervan bewust, dat ziekte of gezondheid niet wordt bepaald door artsen, psychiaters, ziekenhuizen, acupuncturisten, chiropactors of andere mensen die in de gezondheidszorg werkzaam zijn.

Als individu creëert ieder van ons een groot deel van onze emotionele en mentale omgeving, waarbij genen in onze cellen 'aan' of 'uit' worden gezet. Dit ontsluit boeiende en immense mogelijkheden. We hoeven niet op honderden nog komende onderzoeken wachten om onze eigen gezondheid te verbeteren. We kunnen de epigenetische hendels van gezondheid in de handen nemen en ze onmiddellijk in de juiste stand zetten. Zodra we doorkrijgen dat we zelf enig bewuste controle hebben over de biochemische omgeving waarin onze cellen baden, worden we ons scherp bewust van de ingrediënten die we in de stoofpot laten vallen. Dan kunnen we als een meester-kok onze cellen voeden met alleen heilzame gedachten en gevoelens.
Ook worden we ons dan beter bewust van de emoties die we koesteren. Dan nemen we emoties niet langer klakkeloos aan als de vrucht van de 152ervaringen die ons overkomen, maar ervaren ze als aspecten van onze omgevingscocktail.

We weten nu dat optimisme, menslievendheid, het gebed, meditatie, spiritualiteit, sociale verbondenheid, dankbaarheid, goede intenties en energietherapie invloed hebben op onze gezondheid en kansen op een lang leven. Nu beginnen we te begrijpen, dat ons bewustzijn onze genexpressie conditioneert, van moment tot moment. Dit inzicht stelt ons in staat bewustzijnsveranderingen te benutten als een instrument voor heel-wording. Dit besef, dat we via ons bewustzijn een immense interne apotheek van heilzame genenveranderende, van natura in ons lichaam voorkomende substanties kunnen ontsluiten, zonder ook maar één van de bijwerkingen van kunstmatige medicamenten, verschaft ons een uiterst effectieve greep over ons welzijn.