Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

Stamcellen zijn ongediffentieerde cellen: 'basiscellen', die het lichaam kan specialiseren tot een spiercel, een botcel, een huidcel, een hartcel of alle andere soorten cellen die het lichaam nodig heeft. Als je je in je vinger snijdt en je lichaam moet de snee repareren, stuurt het wondje een signaal naar 

132de genen die een rol spelen bij wondgenezing. Deze genen komen tot expressie en stimuleren stamcellen ertoe zich te specialiseren tot gezonde, volledig functionele huidcellen.

De genezing via genexpressie wordt bewerkstelligd door stamcellen in de hersenen (inclusief, de hersenshcors, de hippocampus, en de hypothalamus, de huid, de spieren, het darmepitheel, het beenmerg, de lever en het hart).
Als dit signaal wordt verstoord, kan de boodschap niet helder doordringen tot de stamcellen. Je zou kunnen zeggen: 'Er wordt niet genoeg klei tot nuttige vormen gekneed, of het kneedproces duurt te lang voordat de vitale energie van het lichaam wordt weggeleid voor de vorming van de biochemische stoffen van de vecht-of-vlucht-respons, uitgelokt door de negatieve emoties'. Hierdoor wordt bijvoorbeeld een wondgenezing verstoord!

Epigenetica onderzoekt dus de signaalbronnen buiten het DNA die de genexpressie reguleren. Het is dus het onderzoek naar de signalen die de genen aan- en uitzetten. Sommige signalen zijn van chemische aard; andere hebben een elektromagnetisch karakter. Sommige komen van binnen het lichaam; andere zijn de reacties van ons lichaam op signalen van buiten het lichaam.
Maar onthoudt, dat de activering van genen nauw samenhangt met genezing én de werkzaamheid van het immuunsysteem!