Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

De belangrijkste functies en kenmerken van een chakra zijn:

  1. Het voorzien van het menselijk energieveld of aura en dus ook het fysieke lichaam van de benodigde levensenergie of -kracht.
  2. De chakra's bewerkstelligen de ontwikkeling van verschillende aspecten van zelfbewustzijn. Elke chakra staat in verband met een specifieke afb._jezus_2psychologische functie en dient in dit leven verder te worden ontwikkeld, te worden ontplooid.
  3. De chakra's zorgen tevens voor de doorstroming van energieën tussen de verschillende niveaus; de opwaartse- en de neerwaartse energiestromingen ofwel de manifesterende- en de bevrijdende energiestroom én de horizontale energiestromingen om te kunnen 'communiceren' met de buitenwereld.
  4. Als systeem geven de chakra's een beeld van de manier waarop bewustzijn zich tot materie verdicht. Bij de lagere chakra's is deze verdichting het 'grootst'; de bovenste chakra's zijn het minst verdicht. Theoretisch is zuiver bewustzijn minder verdicht en minder tastbaar dan denken in beelden. Taal bijvoorbeeld is 'vastomlijnder' en tastbaarder, dan visualisatie.

Het chakra-systeem is dus een bewustzijnsmodel! Bewustzijn is, datgene wat informatie over welk onderwerp dan ook, of het nu om innerlijke, uiterlijke, 'reële' of ingebeelde zaken gaat, ontvangt, analyseert, opslaat, weer gebruikt en schept. Bewustzijn is dus energie in de vorm van herinneringen en gedachten, die opgeslagen liggen in alle lichaamscellen! Informatie zowel van het heden als het verre, vorige leven(s)!.