Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

Velen ervaren het leven als zeer stressvol! Maar wat er in feite gebeurt, is dat het regelmatig circuleren van stresshormonen door je lichaam uiteindelijk afbreuk zal doen aan je immuunsysteem. Het verzwakt uiteindelijk je organen en je wordt vroeg oud! De tot stress leidende gedachten die tot de 

133afscheiding van het op stress reagerende hormoon noradrenaline leiden, doen afbreuk aan het natuurlijke genezend vermogen van de mens. Waar de vecht-of vluchtreactie tienduizend jaar geleden nog iets toevoegde, toen moeder Natuur je nog bleef aanmoedigen, zegt nu: 'Stop! Je schaadt je lichaam'.

We proberen nu op vele manieren onze stressverslavingspatronen te doorbreken. Maar biochemisch gesproken is je lichaam niet in staat het verschil te registreren tussen de chemische stoffen die in je lichaam vrijkomen vanwege een objectief gevaar - als iemand met een speer op je afkomt rennen - of vanwege een subjectief gevaar, zoals de woede uitbarsting van je baas, je buurvrouw of je partner.
Wat je lichaam betreft, zijn de biochemische en genetische effecten hetzelfde. Je lichaam kan niet bepalen of de ene ervaring een fysieke realiteit is, en de andere slechts het rondmalen van een abstract idee in je geest. Ze creëren allebei een chemische omgeving rond je cellen die massa's signalen op je genen afvuurt. En er zijn diverse categoriën die de eiwitten activeren welke verband houden met stress!

'Het inzicht, dat veel van onze genetische activiteit beïnvloed door factoren buiten de cel, is een radicale omkering van het dogma van genetiche bepaaldheid'!