Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

Bestaat er zoiets van schuld of boete doen?

Neen, er bestaat niet zoiets als afb._jezus_39schuld van karma, althans niet zoals vele dat bedoelen. Een schuld is iets dat moet of zou moeten worden terugbetaald en dat is in het leven op Aarde niet van toepassing. Het is een ervaringsproces, een proces van wording. Geen leerproces, want je ziel weet alles wat er te weten valt. Niets is haar onbekend of onwetend. Niettemin zijn er bepaalde dingen die je wilt doen, die je kiest om te ervaren. En sommige van deze keuzes hangen af van wat je eerder hebt ervaren. Dit is ongeveer het dichtst dat woorden kunnen komen bij wat wij de schuld van het karma noemen.

Indien karma de aangeboren wens is om beter en groter te zijn, om te groeien en je verder te ontwikkelen, en om naar voorbije gebeurtenissen en ervaringen te kijken als maatstaf hiervoor, dan bestaat karma inderdaad. Maar het stelt geen voorwaarde. Er wordt nooit iets vereist. Je bent zoals je altijd al bent geweest, een wezen met een vrije keus. Je leert hier niets. Je hoeft niets te leren. Je hoeft je alleen maar te herinneren, dat wil zeggen God te herinneren door te zijn |Wie-je-werkelijk-Bent| en daar naar te handelen.

Veel meer informatie over het onderwerp karma en reïncarnatie is te lezen op www.millennium-visie.org onder Nieuwsbrieven;  'Nieuwsbrief November 2009'!