Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

Het oneindige rad van wedergeboorte - het Kosmische rad - wordt door afb._engelen_15velen van ons voorgesteld als een 'tredmolen', waarin je oude schulden te vereffenen krijgt en dapper probeert geen nieuwe schulden te maken. Dat hebben sommige mensen het 'karmisch rad' genoemd. Het verschilt niet zoveel van sommige westerse theologiëen, want in beide paradigma's worden wij voorgesteld als onwaardige zondaars die de zuiverheid betrachten om zo een hoger spiritueel niveau te kunnen bereiken.
Het Kosmische rad wordt steeds weer opnieuw in beweging gebracht, indien je opnieuw je Zelf wilt ervaren in het aardse leven. Wij incarneren in lagere energievormen - niet in de vorm van een dier -, en wij ontwikkelen ons vervolgens naar hogere bewustzijnstoestanden. Het Kosmische rad beschrijft gewoon de ultieme werkelijkheid, of wat wij de Kosmologie van het Universum zouden noemen. De waarheid is dat er geen 'lager' en geen 'hoger' is op het Kosmische rad. Het is een rad, geen ladder. Veroordeel daarom niet wat wij het lagere, basale dierlijke instinct van de mens noemen, maar zegen het, eer het als het pad waarlangs en waardoor wij de weg naar Huis terugvinden.

Als je rond beweegt in het Kosmische rad zul je steeds grotere en grotere werkelijkheden beleven, steeds grotere en grotere waarheden. Maar als jeafb._engelen_29 deze waarheid kunt onthouden - namelijk dat je perspectief je gedachten bepaalt en dat je gedachten alles schept - en als je je dat kunt herinneren voordat je je lichaam verlaat, niet pas daarna, dan zal dat je hele leven veranderen.
De cyclus van het leven is wat God het Kosmische rad noemt. Het is de levenscyclus of wat God het als het Proces aanduid. Het is een beeldspraak waarin de 'geen-begin-en-geen-einde-aan' van de dingen wordt uitgedrukt: het voortdurend met alles verbonden zijn, het pad naar alles toe en overal vandaan, waarover de ziel de eeuwigheid lang met vreugde rondreist.
Het geheim van het ritme van het leven.

Veel meer informatie over het kosmische rad en reïncarnatie is te lezen op www.millennium-visie.org onder de noemer van Nieuwsbrieven: 'Nieuwsbrief November 2009'.