Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

Het woord re-ïncarneren betekent letterlijk 'terug in het vlees' of 'opnieuw Afb._engelen_1in het vlees geboren worden'. De ziel daalt in het 'vlees' om opnieuw een levenscyclus mee te maken. Het woord reïncarneren houdt vanzelf al de erkenning in, dat er iets in de mens is dat de dood overleeft. Anders zou er in het geheel niets zijn om opnieuw geboren te worden. 
Het geloof in deze leer komt over de hele wereld voor. Hoever wij ook in de tijd teruggaan, elke religie - ook de meest primitieve - had als uitgangspunt dat de mens een kern bezat die ná de dood verder leeft. Het is deze kern, in de christelijke wereld spreken we over de ziel, die onsterfelijk is en zich opnieuw een lichaam kiest. Reïncarnatie betekent letter dus: opnieuw geboren worden van een ziel in een nieuw menselijk lichaam.

Dat klinkt voor veel mensen al te fantastisch. Er zou dus een deel in mij en in iedereen zijn, dat ik nota bene nog nooit heb gezien en dat mijn dood overleeft? En dat deel zou in een ander lichaam eenvoudig verder leven. Het zou erop neerkomen dat ik niet eens werkelijk sterf, maar telkens opnieuw uit de dood verrijs en een nieuw leven op deze Aarde doorbreng.

De denkbeelden over het 'opnieuw geboren worden' zijn echter niet eensluidend. Zo zijn er opvattingen, die de terugkeer van de mens zien inAfb._engelen_2 termen van natuurwetten, in termen van beloning en straf of in termen van ontwikkeling. Een ander verschil gaat over het aantal reïncarnaties. Zijn het enkel, ettelijke honderden of het Indische getal 840.000? Wat al de geloven in ieder geval gemeen hebben, is dat de mens - ná zijn dood - als mens kan, moet of wil terugkomen.

Veel meer informatie over het onderwerp Reïncarnatie is te lezen op: www.millennium-visie.org onder de noemer van Nieuwsbrieven: 'Nieuwsbrief November en December 2009'