Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

019.jpg

 

Samenleving

Wij hebben een samenleving geschapen, waarin het niet bepaald Oké wordt gevonden om te willen sterven, waarin het niet wordt geaccepteerd om op 'goede voet' te staan met de dood. Omdat men niet wil sterven, kun je je bijna niet voorstellen dat iemand dood wil gaan, ongeacht de omstandigheden of zijn lichamelijke condities. Is het je ooit opgevallen hoeveel mensen wachten met sterven tot de ruimte waarin zij zich bevinden leeg is? Sommigen moeten hun geliefden zelfs vertellen: 'Nee, alsjeblief, ga een beetje eten'. Of: 'Ga een beetje slapen. Ik voel me goed. Ik zie je morgenochtend weer'. En als de loyale beschermers dan vertrekken, verlaat ook de ziel het lichaam van degene die niet langer beschermd wordt.

De hele medische wetenschap en de geestelijke gezondheidszorg is erop getraind mensen in leven te houden in plaats van ze te ondersteunen zodat ze met waardigheid kunnen sterven. Weet je, voor een dokter en een verpleegkundige betekent de dood een soort 'mislukking'. Voor een familielid of vriend is de dood een ramp. Alleen voor de ziel is de dood een opluchting, een vrijlating! Het grootste geschenk dat je de stervende dan ook kunt geven, is hen in alle vrede te laten gaan, niet denkend dat ze moeten volhouden, blijven lijden of zich zorgen moeten maken over jou tijdens het cruciaalste moment van hun leven.

afb.2Stel iemand beschikt over een geloof waarmee je bergen kunt verzetten. Hij wordt ernstig ziek - ook al denkt, zegt en gelooft hij, dat hij beter zal worden en zelfs daarvoor bidt - en sterft hij zes weken later. Vaak heeft hij op zielsniveau - zijn 'mening' al veranderd. Nu is de tijd gekomen om het lichaam te laten vallen en de ziel voor andere doeleinden vrij te laten. Wanneer de ziel dit besluit neemt, kan het lichaam dit op geen enkele wijze veranderen. Niets wat het verstand (de geest) denkt, kan het nog aanpassen. In het uur van de dood leren wij wie in het driemanschap van het lichaam, verstand (de geest) en ziel de touwtjes in handen heeft. Je hele leven denk je dat je je lichaam bent. Soms denk je dat je je verstand bent. Op het moment dat je doodgaat, kom je erachter |Wie-je-werkelijk-bent|!