Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

Wij zijn in feite 'energiewezens'. Voor 98 procent bestaan wij uit pure energie en slechts voor 2 procent uit materie. Het lichaam bestaat uit atomen die in het hele universum worden aangetroffen. Dit zijn atomen van elementen als koolstof, waterstof, zuurstof, stikstof, calcium en ijzer. Zij binden aan moleculen die eiwitten, koolhydraten en vetten vormen. Een element wordt deels bepaald door de beweging van de atomen ervan en deels door de kracht die het op andere atomen uitoefent. Deze kracht wordt gezien als een vorm van aantrekking; een aantrekkingskracht. En kracht is energie.

056.jpg
Energie
houdt de atomen bij elkaar in een molecuul; het zorgt ervoor dat zich nieuwe moleculen vormen en ligt ten grondslag aan alle scheppingsprocessen. Energie is dynamisch en neemt afhankelijk van de omgeving verschillende vormen aan - net zoals mensen door hun omgeving worden beïnvloed en gevormd.

057.jpgDe levensprocessen van het lichaam kunnen worden vergeleken met de natuur. In de natuur is een voortdurende cyclus aan de gang, die de onderlinge uitwisseling van water, lucht en energie omvat. Het groene chlorofyl van de bladeren bijvoorbeeld vangt de energie van het zonlicht op, terwijl de plant kooldioxide absorbeert voor voeding en verdere groei. Er vindt een continu proces plaats van opbouw en afbraak - zowel in ons lichaam als in de natuur.
Het verlangen om te groeien zowel op lichamelijk als geestelijk niveau (het evolutieproces van de ziel) is sterk, natuurlijk en onbedwingbaar. Maar we moeten ermee ophouden onze stofwisselingen te belasten met zoveel toxische stoffen, anders krijgt het afbraakproces de overhand. De lichaamsprocessen kunnen vergiftigd worden en de levenskrachten van de psyche (de geest) kunnen achter uitgaan, waar bij de persoon - innerlijk - geïsoleerd raakt. Dan heb je het contact met je levenskracht en je innerlijk, emotioneel leven verloren. Met andere woorden je lijdt aan psycho-sclerose.
058.jpgWe moeten ons richten op het versterken van onze levenskracht, het verhogen van ons energieniveau en de welzijnsprocessen van het lichaam in staat te stellen te floreren. Als we dit niet doen, zal het lichaam geen tijd hebben voor iets anders dan het bestrijden van gifstoffen en het herstellen van schade.
Wij kennen allemaal de uitdrukking: 'In een gezond lichaam, heerst een gezonde geest'
.