Bericht
 • EU e-Privacy Richtlijnen

  Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

  Bekijk Privacy Richtlijnen

 
139

De kerngedachte is je eigen gedachte te controleren. Dus na te denken waarover je denkt! Zodra je jezelf betrapt op negatieve gedachten, dan moet je direct opnieuw denken. Anders leren denken, zodat je hersenen er bewust van worden dat je zo nu wilt denken en niet anders. Je kunt jezelf leren dit te doen door consequent te zijn en vol te houden. Je moet dus bewust je gedachten, je woorden en maar ook je daden beginnen aan te passen aan je meest verheven visie over jezelf. Dit vergt enorme mentale en fysieke inspanning. Behalve een constante 'toezicht' op al je gedachten, woorden en daden, brengt het onophoudelijk maken van bewuste keuzes mee. Het hele proces is een intensieve aanzet tot bewustwording. Dit is dus een oproep tot stoppen met onbewust leven. Het is een ware uitdaging waartoe je ziel vanaf het begin der tijden heeft opgeroepen.

 

 1. Door eerst erg helder te worden in de wijze waarop je erover denkt:
  a. Denk na over wat je wilt zijn;121
  b. Denk na over wat je wilt doen:
  c. Denk na over hoe je het wilt hebben.

 2. Denk dan aan niets anders!
  a. Stel je geen andere mogelijkheden voor. Blijf gefocust op dat ene doel!
  b. Verwerp alle negatieve gedachten. Denk je negatief, denk op nieuw; letterlijk.
  c. Bevrijd je van pessimisme. Denk je depressief te zijn, denk dan opnieuw. Bekijk het van een ander perspectief, vanuit een ander standpunt! Verwerp alle negatieve gedachten.
  d. Laat alle twijfels los. Tobben en twijfelen is een geestactiviteit, die het vernieuwingsproces blokkeert en stagneert.
  e. Wijs al je angsten af. Angst is geen vertrouwen hebben en dus niet in verbinding staan met het Goddelijke Licht en de Goddelijke Begeleiding.
  f. Breng je verstand (de geest) de discipline bij vast te houden aan de oorspronkelijke creatieve gedachte.

 3. Wanneer je gedachten duidelijk en stabiel zijn, begin ze dan als waarheden uit te spreken. Zeg hardop 'Ik ben ...........'. Bijvoorbeeld, 'Ik ben de sterkste creatieve uitdrukking in het Universum'.

 4. Schep dan op 3 niveaus te weten, op lichaamsniveau, op geestesniveau en op zielsniveau! De hulpmiddelen zijn je gedachten (het denken), je uitgesproken woord en de handeling; de daad, de actie.

 5. Met zekerheid weten! Het is onmogelijk over iets te denken en te spreken of om iets te doen, waarin je niet werkelijke gelooft! Daarom moet het scheppingsproces - jouw creatie - ook geloof insluiten of op zijn minst kennis bevatten.

 6. Dankbaarheid vóóraf! Dankbaarheid vooraf is het meesterschap van het scheppingsproces! Iedere Meester was tijdens het scheppingsproces - zijn leven - dankbaar voor alles; ongeacht wat het was!

 7. Passie is de motor van het scheppingsproces. Passie is het vuur, dat ons ertoe drijft uit te drukken |Wie-we-werkelijk-zijn|!

Deze stappen zijn alles wat we nodig hebben, omdat het werkt op die manier voor iedereeen van ons. Sommige mensen passen het bewust toe, bij volle bewustzijn, en anderen gebruiken het onbewust, zonder het zelf te weten wat ze doen. Sommigen onder ons wandelen wakker en anderen slaapwandelen. Maar wij scheppen allemaal onze eigen werkelijkheid - scheppen, niet ontdekken - en wij kunnen allemaal de scheppende krachten gebruiken die ons door God zijn gegeven!