Bericht
 • EU e-Privacy Richtlijnen

  Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

  Bekijk Privacy Richtlijnen

051.jpg

 

Wat is de functie van de geest?

Zolang de mens gezond is, staan lichaam, ziel en geest voortdurend met elkaar in contact. De ziel is daarin het middelpunt; zij ontvangt signalen van het lichaam die zij doorgeeft aan de geest. Het verstand wordt geactiveerd door de hersenen. Doordat het brein de enige schakel is tussen het fysieke lichaam en de geestelijke aspecten van de mens, is een storing daarin niet minder dan een ramp te noemen.

Functies van de geest

 1. Verbeelding is een functie van de geest. In de geest verbeelden wij iets, dat begint dan een fysieke vorm aan te nemen. Hoe langer wij het ons verbeelden en hoe meer van ons het zich verbeelden, des te 'fysieker' 112wordt die vorm!
 2. Een functie van de geest is te reageren op de denkbeeld die de ziel vormt. De ziel creëert en het verstand (de geest) reageert; het scheppingsproces wordt op deze manier gestalte gegeven. De ziel vormt het denkbeeld, de geest schept en het lichaam ervaart.
 3. De geest streeft er meestentijds naar zijn wil aan het lichaam op te leggen, en doet of probeert dit dan ook. Evenzo probeert het lichaam de geest te controleren en slaagt daar regelmatig in.
 4. Een functie van de geest is als 'filtersysteem' te fungeren. Het filtersysteem is een uniek ingebouwd systeem dat voor ieder mens van toepassing is en ook tegelijkertijd een beperking inhoudt. 'Het zich niet meer daadwerkelijk kunnen herinneren |Wie-je-bent|; je bent Liefde!' Dat zijn wij vergeten als we op Aarde incarneren. Thema's als bestaande spirituele (geloofs)overtuigingen van de geest spelen hierbij een grote rol.
 5. Een taak van de geest is alert te zijn. In het aardse leven kunnen gebeurtenissen op verschillende manieren begrepen worden, waarvan er slechts één de juiste is. De taal van de Liefde is de enige waarheid, het enige juiste. Wanneer de geest alert is, ziet hij wat waar is en wat niet waar is.
 6. Een functie van de geest is een drieledig wezen te formeren zonder zich af114 te scheiden van de andere delen van het wezen, zodat het uiteindelijke scheppingsproces een waar feest wordt; een vreugdevolle ervaring voor de ziel, voor de geest en het lichaam als een goddelijke drie-eenheid. Wij allen zijn een microkosmos in een macrokosmos. Op die manier zijn wij allen verbonden met de Kosmische Levensenergie - AL-wat-Is, Allah of het Al of God - en met elkaar!