Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

049.jpg

 

Wat is de algemene taak van de geest?

Hoe leer ik mijn geest kennen? Wie of wat ben ik eigenlijk? Wat is bestaan eigenlijk? Wat is vrede? Wat is welzijn? Wat is ......... wie zich op deze manier zich zelf vragen stelt, opent een kanaal waardoor inzicht stroomt.
De geest heeft maar één eigenschap en dat is inzicht verwerven door zich verstandelijk te herinneren en proefondervindelijk zelf te ervaren en te voelen - in dit leven - |Wie-het-is|. |Wie-het-is| zal er uiteindelijk toe bijdragen tot |Wie-ik-Ben| of |Wie-ik-wil-Zijn| in dit leven.
Het moeilijkste van deze lange weg naar het inzicht is het leren kennen, het leren accepteren en het leren loslaten van haar eigen specifieke karaktereigenschappen. Karaktereigenschappen die zich in de loop der tijden hebben gevormd en ontstaan zijn uit herinneringen aan 'opgeslagen' gevoelens van de ziel.
De geest - het verstand - kan beredeneren en op allerlei manieren trachten de zielgevoelens buiten spel te zetten, echter dat leidt niet tot het gewenste inzicht. En het zal zeker niet bijdragen tot het gezamenlijke scheppingsproces, wat het leven nu vertegenwoordigt. Met andere woorden de 'sluier der vergetelheid' dient geslecht te worden.

Karakter of aard is een combinatie van innerlijke eigenschappen van een persoon. Deze combinatie van eigenschappen onderscheidt de ene persoon van de anderen en bepaalt hoe een persoon met bepaalde dingen omgaat. In de psychologie gaat men ervan uit dat het om min of meer stabiele eigenschappen zijn die moeilijk te veranderen zijn, mits men blijft volharden in training of therapie.
Eenvoudigweg zou je kunnen stellen, dat de totale som van 109karaktereigenschappen de identiteit van het wezen of een persoon omhult en karakteriseert. Het beeld dat iemand van zichzelf heeft, wordt ook wel zelfbeeld of zelfconcept genoemd. Maar in het geval van identiteit ligt de nadruk op de totale som of op de éénheid die je bent. Je bent namelijk een drieledig wezen, dat bestaat uit een ziel, een geest en een lichaam. En juist die unieke verschijningsvorm van mens-zijnde wordt miskent door de psychologie. Vandaar dat dit vooringenomen standpunt van 'het zit in je erfelijk materiaal' altijd heeft geleid tot onbegrip bij cliënten, het verkeerd vaststellen van een diagnose met de bijbehorende behandelingsmethode en een 'gefaalde' behandelingsmethodiek.
Uit allerlei psychologische onderzoeken is gebleken, dat het moeilijkste niveau van verandering is het 'sleutelen' is aan de persoonlijkheid. Want zo wordt er nog steeds gedacht, dat een deel van je karaktereigenschappen 'vastliggen' in je erfelijk materiaal; de genen!
Nú blijkt dat genen - het medium waarin organismen informatie opslaan - slechts voor een beperkt deel verantwoordeljik zijn voor bijvoorbeeld onze levensverwachtingen én dat ons denken en overtuigingen (de informatiestroom die verantwoordelijk is voor het aan- en uitzetten van genen) de grootste factoren zijn die wel in staat zijn om (gedrags-)veranderingen daadwerkelijk te bewerkstelligen!

Dus waarom dan geen aandacht besteden aan de opgeslagen informatie uit het heden, het verleden en vorige levens?

050.jpgDe algemene taak van de geest is te kiezen uit het 'alternatieve wensenpakket' - een gigantische menukaart - van de ziel, zodat voldaan kan worden aan de verlangens van de ziel om zich te herinneren en te ervaren |Wie-zij-Is|; |Wie-ik-Ben|. Namelijk een deel van de Goddelijke Energie; een kind van God! Dat is wat de ziel uiteindelijk wil ervaren, te Zijn als een god en de geest zal haar hierbij dienen te ondersteunen. Dus de taak van de geest is om wijsheid te tonen in allerlei zich voordoende situaties.

Meer informatie over het onderwerp 'de ziel en de geest': Nieuwsbrief Mei 2009, 'Buikgevoel of toch intuïtie?' en Nieuwsbrief Juli 2009, 'Ben jij paranormaal begaafd?': www.millennium-visie.org