Bericht
 • EU e-Privacy Richtlijnen

  Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

  Bekijk Privacy Richtlijnen

 

Een omschrijving van de geest

 1. De geest is het onsterfelijke, verstandelijke deel van de mens; niet het brein zelf dat uit materie bestaat. De directe verbinding tussen lichaam en ziel is het verstand en daardoor de indirecte verbinding tussen lichaam en geest. Dit is het meest geestelijke aspect van het lichaam: het zet106 impulsen vanuit de ziel om in woorden en lichamelijke behoeften en het zet lichamelijke ervaringen om in gevoelens, die weer het gebied zijn van de ziel.
 2. De geest is een submoleculair deel, dat uit allerlei energieën bestaat, te weten gedachten, gevoelens en herinneringen aan het verleden - het heden, en vorige levens die opgeslagen zitten in de ziel. De ziel (onderbewuste, id, etc.) is de totale som van alle gevoelens die je ooit eens hebt gehad. De geest (het verstand, niet je brein) bestaat uit herinneringen aan deze gevoelens. Ook uit vorige levens!
 3. De geest is het submoleculaire deel van het etherlichaam: het energielichaam. Het energielichaam is de ziel, die een deel is van de Goddelijke Energie - de Levensenergie - en het Totale Bewustzijn. De geest is een 'subdeel' van het Goddelijke Geheel met zijn specifieke karakteristieken.
 4. De geest is een submoleculair deel van allerlei gevoelens die in specifieke situaties ter herinnering gebracht kan worden, om dat deel van de mens - van de ziel - in dit leven te verwezenlijken. De geest zal gehoor geven aan het 'wensenpakket' van ervaringsmogelijkheden - een gigantisch menukaart - van de ziel. De geest stuurt en kiest uit het wensenpakket een specifiek energiedeel en wel zodanig dat op een bijzondere wijze nieuwe ervaringen worden gecreëerd door de ziel.
 5. De geest is de innerlijke kracht die - jou - het lichaam voortdrijft. De geest is de aangewende energie.
 6. De geest is de 'heerser van alle gedachten'! Alle gedachten zijn zeer subtiele, maar een uiterst krachtige energievorm die er voor kan zorgen108 dat wij 'bewust' of 'onbewust' leven; als slaapwandelaar of 'activist'. Actief deelnemen aan het leven of overeenkomstig onze (geloofs)overtuigingen.
 7. De geest is de 'verzorger' van het lichaam. Het lichaam is niet bedoeld om bijvoorbeeld alcohol of ongezonde voeding te nemen. Het schaadt de geest.
 8. De geest heeft als taak om wijsheid te tonen in allerlei zich voordoende situaties. Wijsheid staat in directe relatie tot het hoger bewustzijn. Wijsheid komt voort uit het leven van de lessen die wij karma hebben genoemd.
 9. Karmische lesssen hebben alleen te maken met de geest en liggen steeds verbonden met de geestelijke vaardigheden en geestelijke taken; niet met de ziel omdat de ziel alles weet wat er te weten valt!