Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

041.jpg

 

De menselijke geest

De menselijke geest aldus de gangbare opvatting, is een onderdeel van de mens net als de ziel zelf. De mens kan er niet zonder ('de geest geven'). Een pienter iemand wordt wel een scherpe geest genoemd. Het is wel een deel van de mens, dat uitgeschakeld kan worden door bijvoorbeeld 'geestdodend' werk te verrichten.
043.jpgDe geest zou je wil of je geweten kunnen noemen. Het stelt de persoon in staat om bijvoorbeeld empathie en emoties te voelen en te uiten. Het is je bron van je 'geestelijke en vleselijke verlangens'. In het Christendom bestaat de mens uit een geest, een ziel en een lichaam. In het Katholicisme wordt de geest niet van de ziel gescheiden; de ziel is van een geestelijke natuur en dit is de reden dat de ziel blijft bestaan. Toch wordt in de esoterische kringen aangenomen dat de ziel, de geest en het lichaam een drie-eenheid vormen en dus van nature bij elkaar horen. En dat je hier op Aarde bent om 'iets' voort te brengen. Je lichaam wordt dan gezien als het gereedschap van de ziel. De geest is de kracht - de bezielende kracht - die het lichaam voortdrijft.

044.jpgDe menselijke geest is onstoffelijke materie, die gekenmerkt wordt door verschillende vormen van energieën met hoge trillingen. De geest is dus energie, de stuwende scheppende kracht die van iemand uitgaat, waarmee hij of zij 'ik' ervaart. Dus als je je eigen geest wilt leren kennen, is het van groot belang je telkens te realiseren waar je mee bezig bent - en vervolgens jezelf een eerlijk antwoord geven op de vraag: 'Waarom doe ik dit eigenlijk?'

Meer informatie over het onderwerp 'de ziel en de geest': Nieuwsbrief Mei 2009, 'Buikgevoel of toch intuïtie?' en Nieuwsbrief Juli 2009, 'Ben jij paranormaal begaafd?': www.millennium-visie.org