Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

Wat is het doel van een ziel op Aarde?
037.jpg
'Wat velangt de ziel eigenlijk? Waarom duikt de ziel weer uit het AL op om weer een 'individu' te worden?


In het hiernamaals is alleen licht, liefde, vreugde, blijdschap, enthousiasme, eerlijkheid....maar er is vooral Goddelijke Liefde aanwezig. Pijn, verdriet, angst, eenzaamheid is daar niet aanwezig. Derhalve kan de ziel deze 'duistere' gevoelens niet ervaren in het hiernamaals; het Rijk van het Absolute. Ook het gevoel 'verlaten zijn door God', dat wij allemaal zo goed kennen, is in het hiernamaals niet aanwezig. Alleen op Aarde kun je die 'duistere' gevoelens ervaren .... als je die wilt ervaren als ziel zijnde, maar het hoeft niet! Als de ziel in het hiernamaals zegt: 'Ik wil verdrietig zijn of pijn ervaren', dan is dat niet mogelijk omdat er alleen maar Goddelijke Liefde is.

030.jpgHet doel van een menselijke ziel is dan ook alles te ervaren, zodat zij Alles kan zijn. De ziel weet alles wat er te weten valt; alle kennis, alle macht en alle glorie. Voor haar is niets onbekend of verstopt. Echter weten is voor de ziel niet voldoende. Het weten is conceptueel ; de 'alles-weten-theorie'. Maar dat is voor een ziel niet voldoende. De ziel streeft naar haar eigen ervaringen ..... en waar kan ze dat het beste opdoen, is hier op Aarde.
'Je weet van jezelf dat je vrijgevig bent, maar zolang je niets doet wat die vrijgevigheid aantoont, heb je alleen maar een concept. Een concept in je ziel zitten. Je weet van jezelf dat je aardig bent, maar zolang je niet aardig bent voor anderen, heb je alleen maar een idee over jezelf. Dus de ziel wil haar 'grandeur', haar grootsheid ervaren en wel hier op Aarde'.

038.jpgDe ziel verlangt ernaar om alle individuele aspecten van Zijn Goddelijkheid te ervaren. Het wil zichZelf volledig kennen, empirisch, en zichZelf uitbreiden en 'overnieuw' recreëren - een alsmaar grotere versie van zichZelf worden - en de manier waarop zij dit doet, is door het Rijk van het Relatieve (de Aarde) in een geïndividualiseerde vorm binnen te gaan.
De ziel verlangt er uiteindelijk naar een god te zijn. Om dit te kunnen ervaren zoals Jezus het heeft mogen ervaren op Aarde is een 'hulpmiddel' geschapen; je levenswerk. Je levenswerk is een uitspraak over |Wie-je-Bent|. De ziel zal in het geval voor een terugkeer naar de Aarde verlangen om te mogen ervaren wat zij graag zelf wil ervaren. Niet alleen om te mogen ervaren, maar veel belangrijker is te herinneren |Wie-zij-is|, beter gezegd |Wie-jij-Bent|.
Het enige, maar toch zeer belangrijke doel van de ziel - en dat is tevens jouw eerste algemene taak hier op Aarde - is daarom niet te leren (wat je feitelijke al weet, conceptueel), maar te herinneren |Wie-je-Bent| en te herinneren |Wie-alle-anderen-Zijn|.

Meer informatie over het onderwerp 'de ziel': Nieuwsbrief Mei 2009, 'Buikgevoel of toch intuïtie?' en Nieuwsbrief Juli 2009, 'Ben jij paranormaal begaafd?': www.millennium-visie.org