Bericht
 • EU e-Privacy Richtlijnen

  Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

  Bekijk Privacy Richtlijnen

 

Bijzondere eigenschappen en kenmerken van de ziel

 1. Je bent een drieledig wezen dat uit een lichaam, een verstand (ook wel geest genoemd, niet te verwarren met het brein) en een geest (ook wel ziel genoemd) bestaat. Samengevoegd produceren ze een resultaat dat binnen105 onze taal en begrip een gevoel of een ervaring wordt genoemd. Je ziel is dan ook de som van elk gevoel. Elk gevoel die je ooit hebt gehad, zit in je ziel. De ziel is dan ook te beschouwen als een opslagplaats van alle gevoelens uit het verleden en heden, maar ook uit vorige levens. Je geheugen (het verstand, de geest) bestaat uit herinneringen en gedachten aan deze gevoelens!
 2. Emoties zijn de taal van de ziel.
 3. De ziel is vrede, vreugde, onbeperkt en pijnloos. De ziel is volmaakte wijsheid en volmaakte liefde. De ziel die een lichtheid en vrijheid kent, verlangt steeds naar die unieke toestand. De ziel zoekt haar ware Zelf.
 4. De ziel zal altijd protesteren tegen opgelegde beperkingen. Elke poging om de natuurlijke expressie van Liefde te beperken, is een ontkenning van de ervaring van vrijheid en dus een ontkenning van de ziel Zelf, want ....... de ziel is de vrijheid in eigen persoon!
 5. De ziel weet alles wat er te weten valt. Niets is haar onbekend of verstopt voor haar. De ziel is namelijk een deel van het Goddelijke Geheel; een kind van God Zelf, een Energielichaam van God Zelf, een Deel van God Zelf! De ziel verlangt er dus naar om alle individuele aspecten van zijn Goddelijkheid te mogen ervaren en wel hier op Aarde. Dat is de ware betekenis van het leven!
 6. De ziel is een god-in-wording!
 7. De ziel is wat je 'bij-elkaar-houdt'. De ziel omhult én doordringt het hele lichaam.
 8. De ziel is de Levensenergie die in én om alle fysieke dingen heen bestaat. De levensenergie is de Kosmische- of de Universele Goddelijke Energie!
 9. De ziel is de existentie voor altijd. De ziel is wat zij is, ongeacht wat het lichaam doet, en niet door wat het lichaam doet. Dus als jij denkt, dat dingen doen alles is waar het leven over gaat, dan begrijp je je eigen wezen niet. Je ziel geeft niet om wat jij doet om je brood te verdienen. Je ziel is alléén geïnteresseerd in |Wie-je-werkelijk-bent|, wanneer je 'iets' doet, ongeacht wat het is.
 10. De ziel is een krachtige schepper! De ziel is de schepper van iedere ervaring zelf! De ziel creëert, en het verstand (de geest) reageert.
 11. De ziel vergeet nooit haar blauwdruk, het oorspronkelijke Plan Gods, het eerste Idee, de Scheppingsgedachte. De ziel is het Weten!
 12. De ziel vormt het denkbeeld, de geest schept, het lichaam ervaart. De ziel reageert op de krachtigste suggestie die van de gedachte uitgaat en reproduceert deze, keer op keer. Totdat zij voldoende heeft ervaren, van datgene wat zij wenste te ervaren!
 13. De ziel begrijpt wat het verstand niet kan bevatten. Wanneer jij naar je ziel luistert, zul je weten wat het 'beste' is voor jou, want het beste voor jou 106is, is waar voor jou. Wanneer jij alleen handelt naar wat waar is voor jou, slaag je sneller in je weg langs het Pad te gaan.
 14. De ziel leidt jou naar de goede, volmaakte opportuniteiten ('kansjes'), zodat je precies ervaart wat jij gepland hebt te ervaren. Wat jij werkelijk ervaart, dát maak jij uit.
 15. De ziel is een meester. Al herinneren sommigen hun afkomst of erfgoed niet. Toch schept iedere ziel de situatie én omstandigheden voor haar eigen hoogste bestemming en haar eigen meest directe herinnering ............. voor elk moment van het Nu!
 16. De ziel verlaat het lichaam tijdens de slaap, om zogezegd te 'verjongen', te regeneren.
 17. De ziel sterft nooit! De ziel incarneert keer op keer!
 18. De ziel verlangt ernaar je terug te brengen naar God; het Hiernamaals.
 19. Als de ziel terugkeert in een fysieke vorm, dan kan ze een nieuwe agenda beginnen, nieuwe herinneringen ervaren, nieuwe avonturen ondernemen.
 20. In de ziel zit je intuïtie. Je intuïtie zit niet in je hersenen. De intuïtie is het gehoor van de ziel. De ziel is het enige instrument dat gevoelig genoeg107 is om de laagste en de hoogste trillingen van het leven 'op te pikken' om die energie 'te voelen', om de energiegovlen in het veld waar te nemen en ze te kunnen interpreteren.
 21. De ziel - jouw ziel - is jouw waarheid!
 22. De ziel wordt vertegenwoordigd door de  aanwezigheid van zowel vrouwelijke- als mannelijke energieën; het dualistisch concept of  beter bekend als het ying-yang principe.


Meer informatie over het onderwerp 'de ziel' kunt u lezen in het boek 'Het drieledig wezen' en in de Nieuwsbrief Mei 2009, 'Buikgevoel of toch intuïtie?' en de Nieuwsbrief Juli 2009, 'Ben jij paranormaal begaafd?': www.millennium-visie.org