Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

Wat zijn de algemene opvattingen over een ziel?

032.jpgIn het Christendom wordt de term ziel vaak geïnterpreteerd als het ondeelbare en onsterfelijke deel van de mens, diens essentie. De ziel is de essentie die een persoon levend maakt. In de wetenschap kan de ziel niet worden aangetoond. De wetenschap richt zich immers op objectieve feiten en niet op de het subjectieve 'zijn' van de wetenschapper zelf. De ziel behoort dus tot de 'psycho-logie' in de ware betekenis van het woord. In de esoterische zin is de ziel de 'drager', de uitdrukking of het voertuig van de 'geest'.
Hoewel de opvattingen en de meningen over het begrip de ziel sterk verschillen per cultuur en veranderen door de tijd heen, zien we wel een constante bewegingsstroom in de tijd, hoe de ziel wordt omschreven:

  1. De ziel heeft te maken met de essentie, met datgene wat een mens tot een mens maakt;
  2. De ziel is geheimzinnig, ongrijpbaar maar speelt bij alles wat we doen een belangrijke rol;
  3. De ziel weet en verlangt ernaar zichzelf te verwezenlijken;
  4. De gemeenschappelijke gedachte is ook dat de ziel komt uit een Eenheid, zich afscheidt en weer terugkeert naar die Eenheid en dat zij - de ziel - een bestemming in zich draagt.

Meer informatie over het onderwerp 'de ziel': Nieuwsbrief Mei 2009, 'Buikgevoel of toch intuïtie?' en Nieuwsbrief Juli 2009, 'Ben jij paranormaal begaafd?': www.millennium-visie.org