Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

 

Waarom zou Jezus ervoor gekozen hebben sommige te laten lijden anderen te genezen?

afb. jezus 40Jezus genas niet omdat hij de omstandigheden van de zieken als onvolmaakt zag! Hij genas hen omdat hij die zielen – let wel, de ziel of het hogere , innerlijke zelf en niet de geest -  om genezing zag vragen als deel van hun bewustwordingsproces; van hun spirituele groeiproces.
Jezus zag de perfectie van het bewustwordingsproces, van het leven zelf. Hij herkende en begreep de intentie van de ziel! De intentie van het ziek-zijn!

Jezus antwoordde [Johannes 9:2-4]: ‘Noch deze heeft gezondigd, noch zijn ouders, maar de werken Gods moesten in hem openbaar worden’.

Het zielencontact

Face-to-face!

afb. jezus 42Jezus zette niet zomaar lukraak het genezingsproces van iedereen  ingang. Dat Jezus als eerste contact – middels oogcontact en handoplegging - zocht met het hogere-Ik; het hogere zelf van de zieke persoon. Het zielencontact: het contact tussen de ziel van Jezus en van de patiënt, de zieke.
Dat via het zielencontact er een besluitvorming tot stand kwam en dat nadien – dan pas - het genezingsproces in werking werd gesteld! Jezus zag in dat cruciale contactmoment de perfectie van het bewandelde levenspad van de zieke, en begreep de intentie van de ziel om juist dit levenspad te volgen!
Anders gezegd: Zonder ‘goedkeuring’ van de ziel van de zieke, genas Jezus het ziektebeeld van de desbetreffende persoon niet! Jezus erkende en herkende de goddelijke Natuurwetten die in ieder persoon aanwezig is; de wet van de Vrije Wil!

Ga een gemeenschap aan met de zielen van anderen, en hun bedoelingen en voornemens zullen je duidelijk worden. Dit is wat Jezus deed met hen die hij genas. Jezus genas iedereen die naar hem toekwam of die anderen naar hem stuurden in hu plaats. Hij verrichtte geen genezingen in de wilde weg. Als hij dat had gedaan, zou hij een heilig wet van het universum geweld hebben aangedaan.