Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

 

afb. jezus 38Jezus genas niet omdat hij de omstandigheden van die zieken – mindervalide, een wezen met beperkingen – de omstandigheden van die zieken als onvolmaakt zag. Hij genas hen omdat hij die zielen om genezing zal vragen als deel van hun proces. Hij zag de perfectie van het proces. Hij herkende en begreep de intentie van de ziel.
Als Jezus had gemeend dat álle ziekten, geestelijk en lichamelijk, onvolkomenheid  vertegenwoordigden, zou hij dan niet iedereen op de hele planeet in één keer hebben genezen? Betwijfel je of hij dat kon?

Waarom heeft hij dat niet gedaan? Waarom zou Christus ervoor gekozen hebben sommigen te laten ‘lijden’ en anderen te genezen?

Anders gezegd: Waarom staat God het lijden op welk moment dan ook toe?

God zegt [boeken Neale D. Walsch]: 'Er schuilt volmaaktheid in het proces en al het leven komt voort uitafb. jezus 39 keus! Het is niet gepast bij keuzes tussenbeide te komen of om ze in twijfel te trekken. Het is bijzonder ongepast om ze te veroordelen.
Wat gepast is, is ze gade te slaan en dan dat te doen wat ook maar gedaan moet worden om de ziel te helpen bij het zoeken naar en nemen van de hogere keus. Wees daarom waakzaam betreffende de keuzes van anderen, maar niet oordelend. Besef dat hun keus perfect is voor hen op dit moment, maar sta altijd klaar om hen bij te staan wanneer ze een nieuwe keus zoeken, een andere keus of een hogere keus’.

Jezus verrichte dus géén genezingen in het wilde weg! Als hij dat gedaan zou hebben, zou hij een heilige wet van het universum geweld hebben aangedaan. De wet zegt: ‘Laat iedere ziel haar eigen weg gaan!’ Het leven komt voort uit keus …. die de ziel zelf maakt. En het is niet gepast bij keuzes tussenbeide te komen of ze in twijfel te trekken.

Jezus ging een gemeenschap aan met de zielen van anderen, en hun bedoelingen en voornemens werden hem snel duidelijk uit dat unieke kleine contactmoment! Een fractie van een milliseconde was voor Jezus voldoende om te besluiten of hij wel of niet tot genezing overging.
Jezus genas iedereen die naar hem toe kwam of die anderen naar hem stuurden in hun plaats. Jezus herkende en begreep de intentie van de ziel van de ‘patiënt’.