Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

water4aDe meeste mensen vragen zich af wie of wat God nu werkelijk is. 'Wat doet Hij nu dagelijks? Waarom bemoeit Hij zich niet met ons? Wat voor soort God bent U?' is een vraag die in deze moderne tijd met haar rampen en oorlogen zeker op haar plaats is en door ontelbare mensen steeds maar weer worden gesteld.
De 'oude' God, de 'God van Gisteren', - zo is de gedachte - functioneerde misschien hier en daar voor afzonderelijke levens. Misschien zelfs voor een groot aantal individuen of gemeenschappen, maar deze 'oude' God heeft nooit een rechtvaardige samenleving of een vreugdevolle, harmonieuze beschaving kunnen scheppen, laat staan een vredige wereld! En deze God kan dat tot op heden nog niet, zo wordt er gedacht door honderdduizenden mensen.

Maar wat voor soort is God dan? Als ik daar een simpel antwoord op mag geven, dan is het in de trant van: 'De enige, unieke soort die er is. Het water7asoort God dat ons een vrije wil schenkt en nooit, nooit tussenbeide zal komen'. En dát is compleet een andere gedachte dan tot nu toe door veel religies de afgelopen eeuwen is verkondigd. De 'God van Gisteren' is een verzinsel van onszelf; van onze religies die getracht hebben zich een voorstelling - een beeltenis - te maken van God. Hoe zou Hij eruit zien? Hoe Hij zou handelen in bepaalde omstandigheden, hoe zou Hij oordelen over het gedrag van de mens, welke eisen zou Hij aan ons stellen? Een God die ons zou moeten beschermen, in plaats van maar te laten aanmodderen.
Maar realiseer je wel, dat God ons tegen onszelf in bescherming zou nemen, dan zouden wij niet 'onszelf' zijn, maar slechts ondergeschikten zijn, slechts marionetten die aan onzichtbare kosmische energiekoorden bungelen. Wij zouden pas echt vrij zijn, totdat wij 'iets' deden wat God niet wil dat wij doen. Dan zou God een einde maken aan de uitoefening van de vrije wil en ons laten doen wat God wil dat wij doen.
Volgens deze geloofsleer of overtuigend 'inzicht' van veel mensen op deze aarde is het Gods Taak om mensen te vertellen wat voor hén het beste is. God behoort óns te vertellen, wat voor óns het beste is en daar moeten wij ons aanhouden. Punt uit!
Het is de taak en opzet van de God die velen in hun eigen verbeelding hebben gecreëerd, maar niet van de God die Werkelijk is. Het is de functie van de 'God van Gisteren', maar niet van de 'God van Morgen'.

water2aMaar wat als het niet Gods Taak, niet Gods Opzet en niet Gods Functie is? Dan ontstaat er een radicale verschuiving van de opvatting en overtuigingen van de mensen over God.
De religies vertellen ons (nog steeds) wat God de reglies heeft verteld; wat God aan de mensen verteld heeft via zijn boodschappers en profeten in zijn openbaringen. Het meeste dat ons verteld, onderwezen en bekend is, is echter afkomstig van de grote wereldreligies. Maar de dingen die zowel het joodse, islamitische als het christelijke geloof ons verteld hebben, zijn zeker niet onjuist te noemen maar ze zijn incompleet! Het is dus een eeuwenlang, incompleet verhaal, dat vele religies onderrichten (nog steeds) over een Schepper die van Zijn scheppng - de mens en de aarde - afgescheiden is. En omdat deze essentiële boodschap van incompleetheid ontbrak, heeft de mensheid steeds het doel gemist in haar pogingen om een wereld van vrede en harmonie en geluk te creëren. De religies hebben het punt gemist van het leven zelf en ervoor gezorgd dat miljoenen mensen de ervaring missen van Eenheid met de Schepper en van eenheid met elkaar. Want hún religieuze boodschap was én is (nog steeds): 'Wij zijn afgescheiden van God en ........ van elkaar!'

Als de mensheid de ontbrekende boodschap als haar eerstvolgende nieuwe waarheid in de religie zou aannemen - net zoals ze regelmatig nieuwe waarheden aanneemt in de medische wetenschap, fysica en technologie - zou de wereld van de ene dag op de andere dag veranderen. Want het idee dat jij en alle mensen één zijn met God en één met elkaar, is psychologisch en spiritueel gezien revolutionair!

Het komt erop neer, dat er een nieuwe fase zal komen waarin we de 'God van Gisteren' - de 'oude' God - gaan her-ontwerpen! En hiermee bedoel gratis foto 6ik niet een 'nieuwe' God, maar een nieuwe versie van God. Een uitgebreidere versie van God. Natuurlijk, dit is dezelfde God die er altijd was, en nog steeds is en zal zijn, maar het is een God die niet voldoet aan onze huidige opvattingen over God. Want .... onze huidige opvattingen over God zijn niet compleet, zijn onvolledig geweest. Er dient dus een completer begrip te komen van wie en wat God is en wat er werkelijk waar is over het leven. Creëer daarom de 'God van Morgen'; de nieuwe versie van God, want vroeg of laat zal het geloof van de mensen in God veranderen! Dat is een onomkeerbaar proces!