Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

De 'Wie-meditatie'

afbeelding bos-boek2Het doel van deze meditatiemethode is vergroten van je bewustzijn, als je eenmaal weet dat je een bewustzijn hebt. Want .... je kunt je niet van dingen van jezelf bewust worden zonder ze buiten jezelf te zien; je kunt je niet van dingen  buiten jezelf bewust worden zonder ze binnen in jezelf te zien.
Als je eenmaal beseft dat je deel van jezelf (je innerlijke zelf, de ziel) groter is dan jij, een deel dat zich van jouw kleine Zelf kan afscheiden en dat jou van repliek kan dienen - dan ben je goed op weg om de waarheid over je wezen te ontdekken en de stap naar verlichting te zetten.

Je zult gauw begrijpen, dat je verlichting ervaart door er niet naar te streven. Je wordt niet verlicht, omdat je dat wenst. Je 'wordt' verlicht omdat je het al bent!

Methode:

  1. Ga voor de spiegel staan.004
  2. Zeg drie keer het woord 'WIE?' tegen jezelf, elke keer tien seconden lang door de 'ie-klank' flink uit te rekken. Je kunt dit hardop doen of in jezelf.
  3. Wat je ook tegelijkertijd doet, kijk recht in de ogen van je spiegelbeeld en haal diep adem.
  4. Vraag tijdens één ademtocht, drie keer ........... 'Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeeee?' De vraag die je stelt, is : 'Wie is dit? Wie staat hier nu voor me? Wie is dit wezen, dat ik denk te zijn? Wie? Wie?'
  5. Als je dit gedurende 30 dagen honderd keer doet, zul je je van jezelf bewust worden!