Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

De psychologische (computer)schijf is te vergeljken met een bibiotheek, waarin in iedere levensboek een beschrijving te vinden is over de levenservaringen van een (vorig) leven(s) of van het heden.
afb._jezus_54We kunnen een chakra ook beschrijven als een psychische computerschijf die specifieke programma's bevatten over hoe we verschillende aspecten van ons leven aanpakken. Deze computerschijven zijn aangesloten op de 'hardware' van ons fijnstoffelijk lichaam (beter omschreven als de ziel) en worden door het 'besturingssysteem van ons bewustzijn' (de geest = energie of informatie, bestaande uit gedachten en herinneringen) gelezen. De onderste chakra bevat bijvoorbeeld ons 'overlevingsprogramma', zoals welke voedingsgewoonten het best bij ons passen, wanneer we lichamelike beweging of slaap nodig hebben, en hoe we onszelf moeten verzorgen wanneer we ziek zijn. De tweede chakra bevat ons programma over seksualiteit en gevoelens - hoe we omgaan met emotionele zaken, onze seksuele gerichtheid en voorkeuren.
Ieder segment - ieder deel - van de computerschijf of diskette stelt een bijzonder uniek leven voor, waarin de levenservaringen zijn opgetekend middels gedachten, herinneringen en gevoelens. De geest heeft gedachten en herinneringen aan dat ene specifieke leven dat op een bijzondere manier de vele psychologische kenmerken vertegenwoordigt; de karaktereigenschappen van die ene chakra tonen. Denk bijvoorbeeld eens aan de verwerkte en overwerkte emoties en de vele angsten die het functioneren van een chakra - deficiënt of excessief - kunnen bepalen. De psychische computerschijf of diskette kun je dan ook vergelijken met een dunne of platte staafmagneet die omgeven wordt door een elektromagnetisch energieveld; de donut-energievorm. Zodra de diskette in beweging wordt gezet door de aanwezige energiestromen, worden alle deelfacetten of deelaspecten van de opgeslagen informatie aangesproken; aangeraakt door zowel horizontale als verticale energiestromen. Ieder deelaspect van de opgeslagen informatie op de diskette - de programmering, de programmeertaal of de toegangscode - wordt iedere seconde, iedere minuut, iedere dag, iedere week, jaar in jaar uit geactiveerd, zodra de hardware in werking wordt gesteld. 'De donut-energievorm' wordt geactiveerd en versterkt zodra de computerschijf in beweging wordt gezet en op die manier wordt het bewustzijn van ieder deelaspect van de diskette opnieuw geactiveerd.

Chakra's hebben op het bewustzijn eenzelfde uitwerking als een draaikolk op het water. 'Ze draaien als een draaikolk dingen af of trekken ze aan'.afb._jezus_56 Alles wat een chakra op een specifieke vibratieniveau tegenkomt, trekt ze aan, verwerkt het en stoot het weer af! Tijdens dit 'energiespel van aantrekken en afstoten' ontstaan er symbolische patronen die met onze fysieke en mentale programmering verband houden; datgene wat op de diskette vermeld staat. Als deel van ons bewustzijn liggen deze energiepatronen in onze chakra's verankerd en bepalen zij onze handelingen. Hierdoor bepalen zij ook enigszins welk soort ervaringen we opdoen en welk energie door de verschillende chakra's wordt aangetrokken! Echter de vorm en de werking van de chakra's - de programmering van iedere bewustzijnsniveau of computerschijf - worden grotendeels bepaald door de handelingen die wij in het dagelijks leven steeds opnieuw herhalen. Hierbij spelen de programmering en de cultuur waarin we geboren zijn, onze fysieke gesteldheid en informatie uit vorige levens een belangrijke rol.

afb._jezus_57Besef, dat we allemaal een iets vershillend model hardware, met een eigen programmeertaal én een uniek besturingssysteem hebben. We werken met de chakra's om computervirussen uit de programma's te krijgen en het hele systeem 'gesmeerd' te laten lopen; vrij van emotionele virussen! Realiseer je nu, dat ieder mens zijn eigen (levens)pad aan het bewandelen is; zijn leven op zijn eigen manier aan het ervaren is.
In ieder leven zal getracht worden de dualiteit tussen liefde en angst te overwinnen en wel zodanig dat de Kosmische Energie uiteindelijk vrijuit kan stromen door alle chakra's. Dit kun je bereiken door te ervaren, door te zijn; te zijn |Wie-je-op-dit-moment-bent| en niets anders. Door te zijn |Wie-je-bent| krijg je de gelegenheid om alle aspecten van ieder segment van de diskette opnieuw te mogen ervaren; opnieuw te mogen beleven om uiteindelijk te beslissen of jij dit werkelijk bent of wilt zijn. 'Kijk ik door de bril van Liefde of kijk ik door de bril van de persoon die ik nu ben?'

In ieder leven zal de ziel trachten datgene te willen ervaren wat zij wenst te ervaren. Dit kan alleen gebeuren door ieder deelapsecten van ieder segment te activeren. Vandaar dat wij in een leven vele aspecten van onszelf zullen 'tegenkomen', die nog 'onvoldoende' zijn (uit)ontwikkeld!