Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

Chakra's zijn onderdelen van een bio-psychisch energiesysteem. Als onderdelen staan ze niet op zichzelf, maar functioneren ze als radertjes in een afb._jezus_53grotere machinerie - en met deze machine wordt de werking van het menselijk lichaam, de geest en de ziel bedoeld. Het kan daarom ook niet genoeg worden benadrukt, dat bij een diagnose van het chakra-systeem in zijn geheel dient te worden bekeken. Elke blokkade die betrekking heeft op een deel van het systeem, zal ook van invloed zijn op andere delen; de geest en/ of de ziel.
Een algemene gedachte is, dat alle chakra's met elkaar in evenwicht dienen te zijn. Elke onevenwichtigheid in de bovenste chakra's zal hoogstwaarschijnlijk ook onevenwichtigheid in de onderste chakra's teweeg brengen, en andersom ook. Toch is het heel normaal als in een bepaalde chakra persoonlijke karaktertrekken of kenmerken overheersen. Een kunstschilder is wellicht erg visueel ingesteld, een zangeres zal meer met haar 5e chakra bezig zijn. Binnen bepaalde grenzen zijn deze verschillen de natuurlijke uitdrukking van individualiteit en mogen best getolereerd worden of zelfs gestimuleerd worden zolang ze niet schadelijk zijn voor andere niveaus van het bewustzijn.

Dus ieder mens heeft zijn eigen energiesysteem, met een eigen temperatuur en 'hoeveelheid energie'. Een koperen pijp van 12 millimeter in doorsnede kan nooit zoveel water verwerken als een hoofdleiding van 70 millimeter doorsnee. Dus we kunnen gerust het idee laten varen, dat er een bepaald standaard is, dat een chakra op een bepaalde manier behoort te functioneren of dat je mensen met elkaar kunt vergelijken. We kunnen iemand alleen maar met zichzelf vergelijken!

Energie stroomt in twee richtingen door het chakra-systeem - verticaal als zij door alle chakra tezamen stroomt en horizontaal als zij elk afzonderlijk afb._jezus_55chakra's passeert. Het verticale kanaal kan worden beschouwd als de Oerbron of de Kernenergie - de levensenergiekanaal, terwijl de horizontale stroom de expressie van deze goddelijke Bron is. Het verticale kanaal is in wezen een polaire stroom tussen hemel en aarde - tussen Noord-en Zuidpool, tussen materie en bewustzijn. Deze doorstroming kan alleen optimaal zijn als de beide uiteinden van het spectrum volledig open zijn, en verbonden zijn met de 'ruwe' Energiebron die bij dat niveau hoort.

Dus waarom openen of creëer je niet een Kolom van Licht, die in verbinding staat met de Kosmische Energie of de Levensenergie?