Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

Elke grote chakra aan de voorkant van het lichaam gaat samen met zijn tegenhanger aan de achterkant en tezamen vormen zij één chakra, waarbij de stromingsrichting van energieën horizontaal is. Aan de voorkant staan de chakra's in verband met de gevoelens, aan de achterkant met de wil.
afb.20Vanuit het Universele Energieveld - de Kosmos - kun je deze energieën in al deze chakra's zien stromen. Ieder energiekolkje - het hartpunt van iedere chakra - lijkt de energie uit het Universele Energieveld op te zuigen of naar zich toe  te trekken. Denk aan het principe van de wervelwinden, de cyclonen, de waterhozen of de orkanen die als energiecentrales functioneren.

De 'toppen' of de uiteinden van de chakra's in het fysieke lichaam die met de Kosmische Energiestroom - de Levensenergie of Prana - verbonden zijn, worden de wortels of de harten van de chakra's genoemd.
In de 'harten' van de chakra's bevinden zich denkbeeldige 'sluizen' - de sluier der vergeteleheid ook wel genoemd - welke de uitwisseling van energieën die door de chakra's en het menselijk energieveld ofwel aura wordt gereguleerd. Het gevolg is dat de Kosmische Energie - het Goddelijke Bewustzijn - het auraveld permanent voedt, maar dat de binnenkomende energieën van de buitenwereld enigszins de onbelemmerde, vrij (uit)stroming blokkeert; tijdelijk of soms permanent mede afhankelijk van het 'welbevinden' van de chakra-hartpunten.

Wij zijn net als menselijke sponzen gedropt in een energie-zee van informatie. Omdat die energie altijd met een vorm van bewustzijn verbonden is, beleven we de energie die we uitwisselen als zien, horen, voelen, gewaarworden, intuïtie of rechtstreeks weten. Daaraan kunnen we zien dat 'openstaan' van chakra's twee dingen betekent. Ten eerste betekent het een omzetting van een grote hoeveelheid energie vanuit het Universeleafb._jezus_1 Energieveld door alle chakra's, groot en klein; een grote gewaarwording van het Goddelijke Liefde tot gevolg hebbende. Ten tweede betekent het het toelaten - omgaan met - van al het Goddelijke Bewustzijn dat met de Kosmische Energie die door ons heen stroomt, verbonden is. Het Goddelijke Bewustzijn hebben we nodig om onze chakra's te activeren; om te kunnen ervaren |Wie-we-werkelijk-zijn|.
Voor vele van ons is dat niet gemakkelijk te bevatten en te accepteren. Er zou eenvoudigweg veel te veel Goddelijke Informatie ineens binnen kunnen stromen met als gevolg dat het menselijk auraveld lichtgevend van kleur wordt; een heldere, witte uitstraling vertoont. Maar het is uiteindelijk wel de weg die we moeten gaan bewandelen, want door de energiestroom van een bepaalde chakra te vergroten, wordt er psychologisch materiaal tot bewustzijn gebracht dat met die chakra te maken heeft. Bij een plotselinge toevloed van energie zou al te veel psychologisch materiaal vrijkomen en dat zouden we helemaal niet kunnen verwerken. Daarom werken we in elk groeiproces aan het langzaam openen van elke chakra, zodat we tijd hebben om het persoonlijk materiaal dat 'vrijkomt' te verwerken en de nieuwe informatie in ons leven te integreren.

Het is daarom belangrijk om chakra's te openen en onze Komische energiestroom te vergroten, want hoe meer energie we laten stromen des te gezonder zijn we, des te krachtiger is onze uitstraling van Liefde!