Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

Hoe luister ik naar mijn ziel?

143De algemene gedachte is, dat als ik naar mijn gevoel of mijn intuïtie luister ik juist in de problemen kom. En dat juist door deze negatieve ervaringen begin ik te twijfelen aan deze spontane ingevingen en zet ze daardoor aan de kant. Hoe komt dat dan dat de geest (het verstand) gaat 'overwinnen'?
Dat komt omdat je groei kwalificeert als 'problematisch' en stilstand als 'veilig'. Als je een leven wilt leiden waarin je nooit je gevoel volgt en elke emotie door de machinerie van je verstand wordt gefilterd, ga dan je gang. Neem maar beslissingen op grond van analyse van de situatie door je verstand. Maar verwacht géén plezier van zulke machinaties, en evenmin een celebratie (plechtige herdenking) van |Wie-je-bent|.
Onthoudt: ware celebratie is verstandloos!

Wanneer jij alleen handelt naar wat waar is voor jou, slaag je sneller in je weg langs het pad te gaan. Wanneer je ervaring creëert op grond van je 'waarheid-nu', in plaats van te reageren op een ervaring volgens een 'oudere waarheid', breng je een 'nieuwe-jij' voort.

Waarom kost het zoveel tijd de werkelijkheid die je kiest te scheppen?

Wel hierom: omdat je niet je waarheid hebt geleefd. Ken de waarheid en de waarheid zal je bevrijden. Maar als je eenmaal de waarheid hebt leren kennen, blijf dan niet je gedachten erover wijzigen. Dat doet je verstand (geest), dat probeert uit te dokteren wat het 'beste' is. Stop ermee, treedt 'buiten zinnen'. Keer terug naar het gevoel, je ingeving van blijdschap. Een terugkeer naar hoe je je voelt, niet naar hoe je denkt!
Je gedachten zijn niet meer dan gedachten. Mentale constructies. 'Kunstmatige' creaties van het verstand; van de geest.
Maar je emoties, die zijn pas reëel. De taal van de ziel is emoties! De ziel spreekt tot je middels het gevoel, je intuïtie!