Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

Mediteren is één van de beste instrumenten om een ervaring - een staat van volkomen bewustzijn - te bereiken. Door te mediteren breng je jezelf in een toestand van openheid om volkomen bewustzijn te ervaren, terwijl je lichaam wakker blijft. Die toestand wordt ware wakkerheid genoemd.

148Je hoeft niet in meditatiehouding te zitten om dit te beleven. Meditatie is alleen een middel, een 'instrument'. Maar je hoeft niet zittend te mediteren om het te ervaren. Je moet weten dat zittend mediteren niet de enige vorm van meditatie is. Je kunt het ook staand doen. Mediteren terwijl je loopt. Het is een staat van ware wakkerheid creëren.
Als je in deze staat terechtkomt, sta dan gewoon stil. Ga niet verder naar waar je naartoe ging, stop met wat je aan het doen was. Sta even een moment stil, een 'wees' gewoon waar je op dat moment bent: dan wordt je |Wie-je-bent|, precies wáár je bent. Stilstaan, al is het maar heel even, kan een zegen zijn. En je hoeft je lichaam niet te verlaten om dit te ervaren! Dit is de staat van ware wakkerheid.
Als je in deze staat iets 'doet', verander je alles wat je doet in meditatie, en zo in een geschenk van jou aan je ziel, en van je ziel aan het AL; het ALLES. Wanneer je openstaat, verkeer je in wakkerheid!

Elke dag mediteren?

Sommigen zielen kiezen ervoor om in wakkerheid te leven, sommigen zien in dat de meeste mensen in dit leven aan het slaapwandelen zijn; buiten bewustzijn zijn als het ware. Zij gaan zonder bewustzijn door het leven. Maar zielen die in wakkerheid leven, kiezen een ander pad. Zij kiezen een andere weg. Zij proberen alle vreugde en vrede te ervaren, onbeperkt en in vrijheid, in de wijsheid en de liefde van de Eenheid, niet alleen wanneer ze het lichaam verlaat (tijdens de slaap verlaat de ziel het lichaam), maar ook wanneer zij het lichaam heeft doen opstaan (als je wakker wordt). Over een ziel die zo'n ervaring schept, wordt gezegd: 'Het zijne is opgestaan'. In New Age groeperingen noemen anderen dit het proces van 'bewustzijnsverruiming'. Bewustzijnsverruiming komt in feite neer op het bewust leven, volkomen bewust leven.

En wat is het dan waarvan je je volkomen bewust wordt?

Uiteindelijk wordt je je volkomen bewust van |Wie-je-bent|. En juist dagelijks mediteren is één van de manieren waarop je dát kunt bereiken. Maar dat vraagt betrokkenheid, toewijding en doorzettingsvermogen: een besluit om innerlijke ervaringen op te doen zonder uiterlijke beloning.147
En onthoudt dat de stiltes de geheimen bevatten.
Daarom is het geluid van de stiltes het zoetste geluid. Dat is het lied van de ziel. Als je meer vertrouwen hebt in het lawaai van de wereld dan in de stiltes van je ziel, dan zul je dwalen. Maar besef dat het lied van de ziel op veel manieren gezongen kan worden.

Alles in het leven is een zegen als je het op deze manier kunt ervaren. Er is geen strijd en pijn en zorg meer. Er is alleen de ervaring die je mag noemen zoals je wilt. Je kunt ervoor kiezen om het allemaal perfectie te noemen. Gebruik je leven dus als meditatie, en alle gebeurtenissen die erin plaatsvinden. Ga in wakkerheid, niet als slaapwandelaar. Ga in aandacht, niet in onverschilligheid en blijf niet in twijfel of angst hangen, niet in schuldgevoel of zelfverwijt, maar verkeer in de voortdurende pracht van de zekerheid dat je intens geliefd bent.