Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

Contact maken met je ziel is net zo eenvoudig en natuurlijk als ademhalen. Contact maken met je ziel is eigenlijk veel eenvoudiger dan wat je nu aan het doen bent. Nog schepper geformuleerd: 'Het kost zelfs grote moeite om je ziel op afstand te houden, want je ziel is permanent bij je aanwezig, is permanent aanspreekbaar!'

151Als je in het dagelijkse leven obstakels tegenkomt, heb je innerlijk al obstakels opgeworpen. Deze blokkeren de levenskracht van de ziel naar het lichaam, want het belangrijkste wat de ziel doet, is 'ze verbindt je met de Komische Energie, de LevensEnergie of met God Zelf'. De ziel is dan ook te beschouwen als de permanente verbindingsfactor met God. De ziel dient ertoe ons voorbij de opgeworpen hindernissen te loodsen die het materialisme of de bestaande overtuigingen van de georganiseerde religies of politieke- en economische systemen - die uiteindelijk onze eigen overtuigingen zijn geworden - heeft opgeworpen.

Het kost moeite om je ziel op afstand te houden. Als je ophoudt met vechten, ontvouwt het pad van je ziel zich vanzelf. Alles wat je wilt bereiken, zal zich vanzelf aandienen. Dat bedoelde Jezus toen hij zei: 'Vraag, en het zal je gegeven worden. Klop, en er zal worden opengedaan'. Telkens als je ervoor kiest te groeien en je te ontwikkelen, stem je je af op je ziel! Anderzijds, wanneer je je afwendt, wordt de verbinding met je ziel geblokkeerd; het contact met je ziel wordt verbroken.

Een bezield mens zijn, is hetzelfde als bevlogen of geïnspireerd zijn, of gebeurt er iets anders als je ziel tot je spreekt? Misschien kunnen we spreken van 'bezielde momenten' als je totaal vervuld voelt, even de tijd vergeet, de dingen moeiteloos gaan, als je het ware samenvalt met jezelf. Of als je opeens, in een flits je ware bestemming weet. Dat heeft vrijwel altijd met je diepste drijfveren te maken, met dat wat je ten diepste beroert en ontroert. Bezieling uit zich in verlangen, een passie en tilt je altijd boven eigen belangen en zelfbehoud uit, straalt door in wat je doet en raakt ook anderen aan.

Om de roep van de ziel te horen, is het belangrijk om dat verlangen te onderzoeken, ernaar te luisteren en het serieus te nemen. Daarvoor is stilte nodig, lege ruimte en tijd. Een vol agenda en een druk werkschema nodigen de ziel niet uit om zich te laten horen. Zij zal eerder tot je spreken als je geniet van een zonsondergang of een stil strand, dan in een volle kroeg!