Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

Waarom doorgaan? Waarom zelfs aan dit pad beginnen?

Wat win je wanneer je een dergelijke reis aangaat? Waar ligt de prikkel? Wat is de reden hiervoor?

afb._jezus_40De reden is belachelijk eenvoudig, namelijk je kunt niets anders! Dit is het enige spel. Er is niets anders te doen. Eigenljk is er niets anders wat je kunt doen. Je zult wat je aan het doen bent de rest van je leven blijven doen, net zoals je het al vanaf je geboorte hebt gedaan. De enige vraag is of je het bewust of onbewust doet!

Je kunt de reis namelijk niet onderbreken. Je bent eraan begonnen nog voordat je werd geboren. Je geboorte is ronduit het teken dat je aan de reis bent begonnen. De vraag is daarom niet: 'Waarom een dergelijk pad inslaan?'. Je bent het al ingeslagen vanaf de eerste keer dat je hart sloeg. De vraag is: 'Wens ik dit pad bewust of onbewust te volgen? Oplettend of niet? Als de oorzaak van mijn ervaring of als het gevolg daarvan?'
Het grootste deel van je leven heb je geleefd naar de effecten van je ervaringen. Nu word je uitgenodigd de oorzaak van je ervaringen te zijn. Dit is wat bekent staat als bewust leven, wandelen bij vol bewustzijn.

Velen van ons hebben al een aardige weg achter de rug. Wij - allemaal - hebben meer dan alleen maar vooruitgang geboekt. Sommigen van ons zijn ver ontwikkelde schepselen met een sterk bewustzijn van het Zelf. Wij weten |Wie-je-bent| en wat wij graag willen worden. Bovendien weten wij zelfs de weg om van hier naar daar te komen; om naar Huis terug te keren. Dat is een belangrijk teken, een stellige aanwijzing.afb._jezus_42
Nog niet zo lang geleden doodde je dingen - insecten, planten, bomen, dieren, mensen - en nu kun je niets doden zonder precies te weten wat je doet en waarom. Dat is een goed teken.
Nog niet zo lang geleden leefde je alsof het leven geen doel had. Nu weet je dat het geen doel heeft, behalve het doel dat jij eraan geeft. Dat is een goed teken.
Nog niet zo lang geleden streefde je ernaar rijk en beroemd te worden. Nu verlang je naar eenvoudig en prachtig, naar je eigen Zelf. En nog niet zo lang geleden, was je bevrees voor God. Nu houd je van God, voldoende om Hem je gelijke te durven noemen!