Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

Moeten we telkens weer helemaal opnieuw beginnen?

Krijgen we nooit rust? Kiest een ziel van tevoren het soort leven dat zij zal ervaren?

afb._jezus_21Je hoeft helemaal niets. Niet in dit leven en in geen enkel ander toekomstig leven! Je kunt kiezen - je zult altijd vrij kunnen kiezen - waar je heen wilt gaan, wat je doen wilt, in jouw herschepping van de ervaring van het proces een 'god-in-wording' te zijn. Je kunt naar elke plek in het Kosmische rad. Je kunt 'terugkomen' in elke vorm die je kiest, en in elke dimensie, werkelijkheid, zonnestelsel of samenleving die je wilt. Je kunt op ieder moment dat je dat wilt, teruggaaan naar elk punt in het Kosmische rad. Sommigen die het oord van het volkomen eenheid met het goddelijke hadden bereikt, kozen zelf voor om 'terug te komen' als verlichte Meesters. En ja, sommigen waren verlichte meesters toen zij vertrokken, en kozen ervoor terug te keren 'als zichzelf'.

Zijn wij dan gedoemd altijd om te 'komen en te gaan' in deze tredmolen?

Ja. Dat is de waarheid. Er is geen plaats om naar toe te gaan, er is niets om te doen, en niet iemand die je moet 'zijn' behalve precies degene die je op dit moment bent. De waarheid is dat er geen sprake is van een reis. Je bent op dit moment wie je probeert te zijn. Je bent op dit moment waar je probeert te zijn. De 'meester' weet dit, en zo komt de strijd ten einde. En dan probeert de 'meester' jou te helpen jouw strijd te beëindigen, zoals jij - wanneer jij het meesterschap bereikt hebt - anderen zult proberen te helpen in hun strijd te beëindigen.
Toch is dit Kosmische rad géén deprimerenede tredmolen. Het is een glorieuze en voortdurende bevestiging van de hoogste heerlijkheid van God en het hele Leven.

Is reïncarnatie dan alleen voor uitverkorenen, of voor zwakken, mindervaliden?

Het antwoord hierop is neen, want dat zou de bedoeling van de confrontatie met jezelf in aardse toestanden teniet doen. Het doel is jouw ervaring te scheppen en aldus het eigen Zelf in het glorieuze moment van het Nu te ervaren. Je kiest daarom ook niet vooraf het leven dat je zult ervaren!afb._jezus_24 Desalniettemin, je kunt kiezen voor de personen, plaasten en gebeurtenissen - de voorwaarden en omstandigheden, de uitdaging en de obstakels, de kansen en keuzemogelijkheden - waarmee jij je ervaring kunt scheppen. Jij mag de kleuren van je palet kiezen, het gereedschap van je gereedschapskist, de apparatuur van je werkplaats. Wat je daarmee gaat scheppen, is jouw zaak!

Dat is de zaak van heel het leven, want jouw potentieel is opnbeperkt in alles wat je kiest om te doen. Je moet niet aannemen, dat een ziel die geïncarneerd is in een lichaam dat jij beperkt noemt, zijn volledig potentieel niet bereikt, want je weet niet wat die ziel probeert te doen. Jij begrijpt haar agenda niet! Je bent niet doordrongen van haar opzet! Zegen daarom iedere persoon en elke omstandigheid, betuig je dankbaarheid. Op die manier bevestig je de perfectie van Gods Schepping en bewijs je je geloof daarin. Want er gebeurt niets bij toeval in Gods Wereld, er is geen sprake van een samenloop van omstandigheden. Evenmin wordt de wereld geteisterd door pure willekeur of het zogenaamde lot treffen!

Ziekte en tegenspoed zijn tegengestelden van gezonheid en welvaren, en worden in het belang van ons in de werkelijkheid kenbaar gemaakt. Wij kunnen niet ziek zjin zonder dat tot op zekere hoogte zelf te veroorzaken; wij kunnen van het ene op het andere moment beter worden door eenvoudigweg daartoe het besluit te nemen. Diepe persoonlijke teleurstelling is een reactie waarvoor gekozen is, wereldwijde rampen zijn het resultaat van een wereldwijd bewustzijn dat door ons allen wordt gecreëerd!
Zogeheten ongelukken als de vrachtwagen die om de hoek komt racen, de baksteen die uit de lucht komt vallen; leer al deze incidenten te begroeten afb._jezus_25als een klein onderdeel van een groter mozaïek. Je bent hier op Aarde om een individueel plan voor je eigen verlossing uit te werken.
Maar verlossing betekent niet jezelf redden van bekoreing van de duivel! De duivel bestaat immers niet. Je bent jezelf aan het redden uit de vergetelheid van de non-realisatie. Ongelukken gebeuren omdat ze gebeuren. Het kan niet mis gaan. Het is dan ook geen strijd, maar een proces!

Bepaalde elementen in het levensproces komen op een bepaald moment op een bepaalde manier samen en hebben bepaalde gevolgen. Gevolgen die je onfortuinlijk kunt noemen, volgens je eigen bijzondere redenen. Toch hoeven ze niet onfortuinlijk te zijn volgens de agenda van je ziel!