Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

Het christelijke kerkelijke geloof

afb._jezus_7Het geloof in onze verlossing door Jezus Christus sluit het idee van reïncarnatie uit! Wij kunnen ons niet verlossen, hoeveel levens we ook zouden moeten doormaken. We zijn onvolkomen en niet volmaakt, alleen God is volmaakt. De lessen die wij tijdens ons leven op Aarde moeten leren, hebben te maken met steeds weer kiezen tussen 'Goed en Kwaad', waarbij wij geholpen worden door God als we op Hem afstemmen en ons door Hem laten leiden. Het is dan ook om deze reden dat God Zijn Zoon zond om voor ons te sterven en onze ongerechtigheid te dragen, de straf te betalen voor onze zonden en ons te bekleden met Zijn rechtvaardigheid.
Als we genoodzaakt zouden zijn telkens gereïncarneerd te worden, dan heeft het sterven van Jezus Christus géén zin en géén betekenis voor ons, want we zouden dan zelf onze eigen weg tot redding en volkomenheid moeten gaan bewandelen en onszelf steeds 'beter' moeten maken, alvorens God ons kan accepteren, doordat wij in de naam van Jezus Christus gerechtvaardigd zijn.

Incarnatie - let wel, éénmalige wedergeboorte en niet re-ïncarnatie - is een vorm van 'heilig-worden-door-goede-werken' en Paulus herinnert ons in de 'de brief van Paulus aan Titus [3:5], dat we gered zijn, niet uit werken der gerechtigheid doch door Zijn Ontferming door het bad der wedergeboorte en der vernieuwing door de Heilige Geest.
Het geloof in onze verlossing door Jezus Christus, is volgens vele miljoenen mensen het enige, ware geloof!