Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

Karma? Bestaat er zoiets van schuld of boete doen?

Nee, er bestaat niet zoiets als schuld van karma. Althans niet zoals velen dat bedoelen. Een schuld is iets dat moet of zou moeten worden terugbetaald afb._jezus_1en dat is in het leven op Aarde niet van toepassing. Het is een ervaringsproces, een proces van wording! Geen leerproces, want je ziel weet alles wat er te weten valt.
Niettemin zijn er bepaalde dingen die je wilt (over)doen, die je kiest om te ervaren. En sommige van deze keuzes hangen af van wat je eerder hebt ervaren. Dit is ongeveer het 'dichtst' dat woorden kunnen komen bij wat wij de schuld van karma noemen.

Indien karma de aangeboren wens is om beter en groter te zijn, om te groeien en je verder te ontwikkelen, en om naar voorbije gebeurtenissen en ervaringen te kijken als maatstaf hiervoor, dan bestaat inderdaad karma. Maar het stelt geen enkele voorwaarden. Er wordt nooit iets vereist! Je bent, zoals je altijd bent geweest, een goddeljik wezen met een vrije keus.

Het klint bijna onbegrijpelijk, maar je hoeft hier op Aarde niets te leren, want je leert hier niets. Je innerlijke Zelf weet alles wat er te weten valt. Het enige wat je hier hoeft te doen, is je te herinneren, dat wil zeggen te herinneren |Wie-je-werkelijk-bent| en daar naar handelen. Te herinneren, dat jij ook daadwerkelijk een kind van God bent en handel daarnaar!

Wat, probeer jij meester te worden? Je probeert het meester(schap) worden meester te worden! Dat is hoe het leven zich voordoet aan jou!