Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

De levenscyclus is te omschrijven of nog beter aan te duiden als het (levens)proces! Het is een beeldspraak waarin de geen-begin-en-geen-einde-aan afb.19van de dingen wordt uitgedrukt; het voortdurend met alles verbonden Pad naar alles toe en overal vandaan, waarover de ziel de eeuwigheid lang met vreugde rondreist.
De levenscyclus van ieder mens is dan ook te beschrijven als een 'reis van de ziel' door de eeuwigheid. Het is het geheim van het ritme van het leven, waardoor wij allen iedere keer de gelegenheid krijgen de Kosmische Energie van het Goddelijke op te roepen tijdens onze tussentijdse 'stops' hier op Aarde.

Het leven is één enkele gebeurtenis, en wel een kosmische gebeurtenis in het HIer en Nu. Alles gebeurt in het NU. Overal! Er bestaaat geen andere 'tijd' dan het Nu. Er bestaat geen andere plek dan het Hier. Hier en Nu is |AL-WAT-IS|. Toch hebben wij sterk de gedachte - het gevoel - om al het schitterende van het hier en nu  in elke detail te (moeten) beleven en om het goddeljke Zelf (je ziel) te ervaren als de schepper, hier en nu, van de werkelijkheid. Met behulp van de door ons gecreëerd begrip de tijd heb je als het ware de (puzzel)stukjes uiteen kunnen leggen, het ondeelbare kunnen delen, zodat je het des te beter kkunt zien en ervaren terwijl je het weer in elkaar past; de levenspuzzel.

Als je onder een microscoop naar een vaste stof kijkt - ons levensproces - dan zie je dat het helemaal niet zo 'vast' is als het lijkt, maar een samengepakt geheel van ontelbaar veel effecten, allemaal gebeurtenisssen die tegeljkertijd plaatsvinden en zo het grotere efffect teweegbrengen. Op precies dezelfde manier maken wij van de tijd gebruik: als de microscoop van de ziel.