Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

Wat maak 'het' dan allemaal zo moeilijk?

De geest?

120Als al je beslissingen de beslissingen waren die je geest nemen wil, dan was het allemaal erg simpel. Als je zou luisteren naar de zuivere geest - jouw ziel - in jou, dan zouden alle besluiten makkelijk genomen kunnen worden en dan zouden de gevolgen alleen maar vreugde brengen. Omdat ..........  de keuzes van de ziel - jouw ziel - altijd de hoogste keuzes zijn. Ze hoeven niet te worden herzien. Ze hoeven niet geanalyseerd of geëvalueerd te worden. Ze moeten gewoon opgevolgd worden, uitgevoerd worden. Maar, ............ je bent niet alleen je ziel. Je bent een drieledig wezen van lichaam, ziel en geest. Dat is zowel je glorie als je wonder. Want veel van je besluiten worden op alle drie niveaus tegelijkertijd genomen, en die zijn lang niet altijd met elkaar in overeenstemming. De vraag is dan wie de 'overhand' heeft.

Vaak wil je lichaam dat je het ene besluit neemt, terwijl je ziel iets anders zoekt en je geest naar weer iets anders verlangt. Als je tot een zinvolle beslutivorming die vreugde brengt wilt komen dan dien je vanuit deze drie verschillende aspecten - de ziel, de geest en het lichaam - gezamenlijk te kiezen en niet alleen vanuit één van deze drie aspecten.

Friedrich Nietzsche heeft eens gezegd: 'Menigeen vindt zijn hart pas als hij zijn hoofd heeft verloren!'