Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

Het zielsverwantschap bestaat inderdaad, maar niet op de manier die wij denken! Wij hebben 'zielsverwanten' geromantiseerd en er ons 'wederhelft' van 110gemaakt. In werkelijkheid is de menselijke ziel - dat deel van God dat individualiseert - veel groter dan wij ons hebben voorgesteld. Met andere woorden de ziel is veel groter dan je denkt. Veel groter. Het is niet als lucht van één kamer, maar als de lucht van een heel huis. En dat huis heeft vele kamers.

De ziel is niet tot één identiteit beperkt. Het is niet de 'lucht' van de eetkamer. En de ziel 'splitst' zich ook niet in twee verschillende individuen die dan 'zielsverwanten' worden. Het is de 'lucht' van een heel landhuis. En er zijn in het Koninkrijk van God vele landhuizen.
En hoewel het allemaal dezelfde lucht is die om, in en door elk landhuis stroomt, kan de lucht van de verschillende kamers in één van de landhuizen 'dichter' voelen. Je kunt zulke kamers binnenlopen en zeggen: 'Het voelt hier 'dichter, warmer' aan'.
Je moet dan wel begrijpen, dat er slechts één ziel is. Maar wat jij de individuele ziel noemt, is enorm groot. De ziel hangt om honderden fysieke vormen heen, stroomt door al die vormen heen en verblijft erin.

Sommige fysieke vormen die door jouw ziel zijn omgeven, zijn 'nu' in leven. Andere die in een vorm geïndividualiseerd zijn, zijn 'nu' dood zoals wij dat115 zouden zeggen. En sommige door de ziel omvatte vormen leven in wat wij de 'toekomst' noemen. Dat gebeurt allemaal op dit moment; dit ene moment! De constructie 'tijd' is een soort instrument waarmee wij de ervaren werkelijkheid beter in ons kunnen opnemen. Met andere woorden, al die honderden, miljarden lichamen die door de Goddelijke Ziel worden 'omvat' zijn allemaal Gods 'zielsverwanten'.