Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

God Zelf legt in het boek 'Een Ongewoon gesprek met God' [Neale Donald Walsch] uit hoe het |Al| en de zielen zijn ontstaan: 'Vanuit het niet-zijnde ontstond het |Al|, een spirituele gebeurtenis die geheel overeenkomt met wat de wetenschappers de oerknal noemen'.

afb.1Een verder uitleg van God: 'De myhtologie is de eerste poging van de mensheid om te begrijpen en te kunnen vertellen over een kosmische gebeurtenis, waarvan de menselijke ziel diep doordrongen is, maar die de geest nauwelijks kan bevatten. Door het Universum in een opgesplitste versie van zichzelf om te zetten, schiep God uit zuivere Energie Alles wat tegenwoordig bestaat, zowel het zichtbare als het onzichtbare. Er werd dus niet alleen het fysieke Universum geschapen, maar eveneens het metafysische Universum. Dat deel van God dat het tweede deel in het samenspel |Ik- ben / Ik-ben-niet| vormt, explodeerde ook in talloze eenheden die kleiner zijn dat het geheel. Deze energie-eenheden zouden jullie 'geesten' ('zuivere geest') noemen'.

God spreekt verder: 'Enkele religieuze mythologieën stellen dat 'God de Vader' veel spirituele kinderen had. Deze parabel met de menselijke ervaring van het zich vermenigvuldigende leven lijkt de enige manier waarop de massa kon worden overtuigd van de plotselinge verschijning, het plotselinge bestaan van talloze 'geesten' in het 'Koninkrijk der Hemelen'. In dit geval staan deze mythische sprookjes en verhalen niet zo ver van de uiteindelijke werkelijkheid af, want het oneindig aantal 'geesten' die het totaal vormen dat |IK-Ben|, is in kosmische zin Mijn Kroost.
Mijn Goddelijk doel Mijzelf op te splitsen was om voldoende delen van Mij te scheppen, zodat Ik Mijzelf empirisch kon kennen. Er is slechts één manierafb.2 voor de Schepper om Zichzelf door ervaring als de Schepper te leren kennen en dát is door te scheppen. En daarom gaf Ik aan al Mijn talloze Delen (aan al Mijn spirituele Kinderen) dezelfde scheppingskracht die Ik als Geheel heb!
Dit is wat jullie religies bedoelen wanneer ze zeggen dat jullie zijn geschapen naar het beeld en gelijkenis van God. Dit betekent niet, dat onze fysieke lichamen op elkaar lijken, zoals sommigen wel hebben beweerd. Het betekent, dat wij in de kern hetzelfde zijn. Wij zijn uit hetzelfde hout gesneden. Wij zijn hetzelfde! Met dezelfde eigenschappen en mogelijkheden, inclusief de gave een fysieke realiteit uit het niets te scheppen!'

Dit is wat God ons heeft verteld over het ontstaan van een ziel en hiermee wordt aangegeven, dat wij een deel zijn van het Goddelijke Geheel; een deel zijn van God Zelf!