Bericht
 • EU e-Privacy Richtlijnen

  Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

  Bekijk Privacy Richtlijnen

 

De 'herinneringen' in ons leven

121Alle mensen worden geboren met de wijsheid van het universum in hun ziel gegrift. Dat zit in het DNA van alles. Je zou het DNA feitelijk kunnen zien als een afkorting van de Divine Natural Awareness, of wel het 'Goddelijk Natuurlijk Bewustzijn'.
In ieder levend wezen is dit natuurlijk bewustzijn ingebouwd. Het maakt deel uit van het systeem. Het maakt deel uit van het proces, dat wij het leven noemen. Daarom klinken grote wijsheiden ons vaak zo vertrouwd in de oren als we ermee geconfronteerd worden. We zijn het er bijna onmiddellijk mee eens. Er is geen onenigheid. Er is alleen herinnering. Dat is een aspect van ons Goddelijke Natuurlijk Bewustzijn. Het zit zogezegd 'in ons DNA'. Het voelt aan als een Aha-ervaring!

Epigenetische Heelkunde

Ons lichaam reageert met een complex arsenaal van veranderingen op alles wat we denken en voelen. Iedere gedachte en elk gevoel geeft de stoot tot genetische veranderingen in onze lichaamscellen. Eén van de factoren die invloed hebben op welke genen actief zijn, is onze ervaring. Alles wat je denk, voelt en gelooft, verandert van moment tot moment je gen-expressie én de chemische samenstelling van je lichaam.

Als jij beseft, dat jij bij iedere gedachte en elk gevoel op elk moment van de dag bezig bent met het epigenetisch manipuleren van je lichaamscellen, dan beschik je plotseling over een mate van controle op je gezondheid en geluk dat een doorslaggevend verschil maakt. Door zelf je overtuigingen, gevoelens en andere epigenetische invloeden die je gezondheid bevorderen te kiezen, kun je een virtuele epigenetische gezondheidscyclus creëren. Via zo'n gezondheidcyclus grijp je bewust in met positieve emoties, gedachten en meditaties.

DNA en genen

 1. Eén van de factoren die invloed hebben op welke genen actief zijn, is bijvoorbeeld onze ervaring, onze omgeving of onze voedingsgewoonten.
 2. Onze gedachten kunnen sets van genen aan- of uitzetten!
 3. Genezing via genexpressie wordt bewerkstelligd door stamcellen in de hersenen (incl. de hersenschors, de hippocampus, de hypothalamus, de122 huid, de spieren, het darmepitheel, het beenmerg, de lever en het hart).
 4. Ervaringsafhankelijke genen stimuleren stamcellen tot de vorming van nieuwe hersencellen - en niet alleen bij jonge mensen maar bij mensen van alle leeftijden. Ervaringen leiden tot het ontstaan van nieuwe neuronencircuits.
 5. Als we onze nieuwe ervaringen door middel van herhaling versterken, versterken we tevens de neurale circuits die ze ondersteunen; als we dat niet doen, komt het nieuwe neurale netwerk al gauw tot verval. Dit impliceert dat nieuwe gedachten, handelingen en gewoonten voortdurend moeten worden geactualiseerd om 'wortel te schieten'.
 6. Wat je gelooft, beïnvloed je gedrag; wat je gelooft, leidt tot chemische reacties; wat je gelooft, kan jouw realiteit worden.