Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

Het universum is helemaal niet mysterieus als je het eenmaal op de juiste manier bekijkt. De meeste mensen vinden dat echter niet gemakkelijk om te 116doen, vanwege hun beperkte perspectief. Een goochelaar begrijpt dit principe perfect. Ze zeggen dat 'de hand sneller is dan het oog'. Ze voeren hun trucs recht voor je neus uit. Er is absoluut geen sprake van een illusie. De goochelaar weet dat het voor jou een illusie zal lijken door waar jij naar kijkt. Het beroepsgeheim van de goochelaar is ervoor te zorgen dat jij overal kijkt behalve in de richting waar de truc wordt uitgevoerd.

Laten we zeggen, dat je een ruimte bent ingelopen. Het is een immense ruimte, die bovendien overladen is. Het is wellicht een bibliotheek in een royaal ingericht huis. Je loopt een ruimte binnen, en sommige dingen vallen je 'het eerst' op. Misschien staan er enkele levensgrote naaktfiguren in de hoek. Vanzelfsprekend trekken ze je aandacht. Je loopt in de richting van de naaktfiguren om ze eens beter te bekijken. Of misschien is er iets anders aanwezig. Een breedbeeldtelevisie aan de muur die veel lawaai maakt. In één keer gaat al je aandacht daarnaar toe. Je verstand (de geest) richt zich daar onmiddellijk op.
Nu begin je om je heen te kijken en ander dingen beginnen je op te vallen, kleinere dingen, minder theatrale dingen. Ten slotte loop je in de richting120 van de boekenkast in het midden van de ruimte. Je oog valt op een bepaalde titel op de rug van een boek midden op de middelste plank voor je. De titel waarvoor je naar deze ruimte gekomen bent. De naaktfiguren trokken eerst je aandacht en je bent in hun richting gelopen, maar dit is waarvoor je hier bent gekomen. Het begeerde boek stond daar immers al de hele tijd te wachten tot jij het zou opmerken. Het is niet pas 'later' komen opdagen. Het is zelfs helemaal niet komen 'opdagen'. Het is niet op een bepaalde 'tijd' aangekomen. Het was daar de hele tijd al. Jij zag het echter niet, omdat je er niet naar keek. Je liep er eerst niet naartoe. Maar alle in deze ruimte was er al. Het bestond allemaal simultaan. Jij zag wat er was, je 'ontdekte' het en je ervoer het om deze reden, en wel allemaal simultaan.

Een ding 'verschijnt' niet 'opeens' wanneer je het ziet. Het feit dat je iets ziet, maakt dat het opeens voor jou 'verschijnt'. De lieden die liefhebberijen hebben in de kwantumfysica, zouden stellen dat niets er is tot jij het ziet. Jouw zien plaatst het daar. De geavanceerde wetenschap weet nu echter, dat zelfs dit niet de ultieme verklaring is hoe de dingen zijn.

Het universum is een molecuul uit het lichaam van God!