Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

Spiritualiteit eist absoluuut niet dat je ergens in gelooft! Zij nodigt je eerder uit om voortdurend aandacht te besteden aan je ervaring. De persoonlijke 105ervaringen is jouw bron van gezag en niet zo zeer wat een ander je verteld heeft. Als je tot een specifieke religie moet behoren om God te vinden, dan zou dat betekenen dat je slechts op één specifieke, verplichte wijze tot Hem kunt komen. Waarom zou God dat verlangen? Is een weesgegroetje bidden beter dan het opzeggen van de savita? Is de praktijk van de zogeheten bhakti meer gewijd dan de praktijk van de zogeheten seder? Is een kerk een heiliger oord dan een moskee? Is een moskee meer gewijd dan een synagoge? Is God alleen te vinden op die ene plek en niet op alle andere plekken?

Godsdiensten moedigen je aan de gedachten van anderen te verkennen en die als je eigen gedachten te accepteren. Godsdiensten verlangen dat je ze op hun woord gelooft. Daarom falen alle godsdiensten uiteindelijk. Spiritualiteit zal altijd slagen, want het leidt tot een ander besluit. Een besluit die afgestemd is op |Wie-je-werkelijk-bent|.
Godsdiensten eisen dat je leert van de ervaring van anderen. Spiritualiteit dringt erop aan dat je je eigen ervaring zoekt. Spiritualiteit nodigt je uit de101 gedachten van anderen te verwerpen, en met eigen gedachte te komen. 'Een goed gevoel' is jouw manier om te zeggen, dat je laatste gedachte waar was, dat je laatste woord wijsheid was, dat je laatste daad liefde was.

Kijk om vast te stellen hoeveel je bent vooruit gegaan, om te meten hoever je je hebt ontwikkeld, eenvoudigweg naar wat je 'een goed gevoel' geeft. Probeer je evolutie echter niet te forceren, door te ontkennen wat goed voelt of door daar afstand van te nemen.
Zelfontkenning is zelfdestructie; zelfvenieting! Leer jezelf kennen, door te ervaren |Wie-je-werkelijk-bent|. Leer luisteren naar je gevoel! Want de ziel is de som van alle gevoelens. De taal van de ziel is je intuïtie!

De Nieuwe Spiritualiteit

A
ls ik eerlijk ben dan moet ik bekennen, dat ik niet alles begrijp over het leven en ik begrijp niet alles van God. Maar toch zijn er sommige mensen die geloven dat ze alles over het leven weten en dat ze alles van God begrijpen. Veel religies beweren dat ook!
124Ondanks de goede bedoelingen die politieke- en kerkelijke leiders hebben, toch zullen ze moeten erkennen dat veel dingen die wij nu doen gewoonweg niet werken. En het is niet alleen de religie die niet werkt, maar ook onze politieke structuren, economische systemen en educatieve programma's werken niet. De reden is, dat al onze structuren gebaseerd zijn op overtuigingen, die de werkelijkheid niet weerspiegelen. Zij zijn niet langer dienstig!

Wat wij met z'n allen gecreëerd hebben, is zeker geen 'beschaving' meer te noemen. Het is nu niet de bedoeling om de structuur in de huidige politiek, de bestaande economie en ons toegepast scholingssysteem te vernietigen. Wel neen, het wordt hoog tijd dat er 'zaken' aan toegevoegd worden. Het wordt tijd voor een grondige 'revisie'. Daarom nodig ik jullie uit jezelf open te stelen voor nieuwe ideeën, nieuwe gedachten, en nieuwe openbaringen van God en het leven. Met de kracht - de kracht van onze ideeën, de kracht van nieuwe overtuigingen over God en het leven - kunnen wij heel het negativisme in de wereld overweldigen.

Ben jij bereid om een kracht én een bron te zijn, op je eigen manier weliswaar, in jouw hoekje van de wereld die een verandering in zijn bestaande overtuigingen kan bewerkstelligen?