Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

Het 'lijntje' tussen hart en brein

001In 1994 ontdekte de Amerikaanse cardioloog A. Armon als eerste dat het hart een netwerk heeft, dat communiceert met de hersenen. Na deze ontdekking kwam het instituut HeartMath in Californië met een uitgebreid onderzoek naar de effecten van het hart op het brein. Daaruit bleek, dat er een sterke verbinding bestaat tussen ons hart en het emotionele brein. Die verbinding loopt via het autonome zenuwstelsel en dit stelsel stuurt op haar beurt weer twee belangrijke subsystemen aan: het sympatische en het para-sympathische zenuwstelsel. Het eerste controleert het 'vecht-en-vluchtreactie' en jaagt de hartslag op; het tweede zenuwstelsel bewaakt onze ontspanning en rust én vertraagt juist het hartritme.

Een regelmatige hartslag noemden men hartcoherentie. Deze zorgt ervoor, dat de aanmaak van het stresshormoon cortisol afneemt en emotionele brein tot rust komt. Ons hartritme is afhankelijk van hoe we ons voelen! Bij stress bijvoorbeeld wordt de hartslag niet alleen sneller, maar wordt het patroon van de periodes tussen de hartslagen ook grilliger.
De hartcoherentie-methode werd voor het publiek pas interessant toen de Franse psychiater dr. D. Swervan-Schreiber in zijn boek op basis van zijn bevindingen de effecten beschreef van zijn behandelingsmethodieken.

Hartchakra-meditatie

Het waarom?

Door te mediteren breng je jezelf in een toestand van openheid om volkomen bewustzijn te ervaren, terwijl je lichaam wakker blijft. Die toestand wordt ware wakkerheid genoemd. Mediteren is het bereiken van een staat van volkomen bewustzijn. Dagelijks mediteren is daarom ook één van de beste instrumenten om die ervaring te creëren. Daardoor ben in je in staat om je levensenergie naar het hoogste chakra-niveau (energiecentrum) op te 073tillen. En wanneer je 'open' staat, verkeer je in wakkerheid!
Onthoud, dat de stiltes de geheimen van het leven bevatten. Daarom is het geluid van de stilte het zoetste geluid. Dat is het lied van de ziel!

Het leven is meditatie, waarin je het goddelijke contempleert. Gebruik je leven dus als meditatie, en alle gebeurtenisssen die erin plaatsvinden. Ga in wakkerheid, niet als een slaapwandelaar. Ga in alle aandacht, niet in onverschilligheid, en blijf niet in twijfel of angst hangen, niet in schuldgevoel of zelfverwijt, maar verkeer in de voortdurende pracht van de zekerheid dat je intens geliefd bent door de Hogere Wezens. Vergeet dat niet!