Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

water9a

 

Mediteren kan door te zitten op een speciaal meditatiekussen, een stoel of een krukje. De houding is van essentieel belang en tegelijkertijd voor veel mensen een struikelblok. Lange tijd op een kussen zitten in de lotushouding, waarbij de rechtervoet op de linkerdij ligt en de linkervoet op de rechterdij, is voor de meeste westerlingen niet weggelegd. Reëler is het om te kiezen voor de kleermakerszit of voor een halve lotus.

Houd tijdens de zitmeditatie je rug, nek en hoofd in één rechte lijn. Duw je kin iets naar beneden richting de borst en laat de handen rusten in de schoot of in een open positie op de knieën en sluit beide ogen. Een andere optie is om de handpalmen tegen elkaar te leggen - op buikhoogte - waarbij de duimen en de wijsvingers lichtjes tegen elkaar worden aangedrukt. Dit is een zogenaamde 'Mudra' (de spirituele betekenis van mudra is, het verenigen van de mens met zijn innerlijke Zelf).