Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

Wie bijvoorbeeld na de beginnerscursus thuis aan de slag gaat, moet proberen niet meteen te hard van stapel lopen. Begin de eerste week dagelijks vijf minuten te mediteren, de tweede week 7 minuten, de derde week 10 minuten en bouw het daarna langzaam op, tot ongeveer twintig minuten.

water8aBepaal een vaste tijdstip (bijvoorbeeld 's morgens of 's avonds). Doe steeds dezelfde oefening(en) op dezelfde plaats en neem dezelfde houding aan. Stel van tevoren de tijdsduur vast en probeer daar niet van af te wijken. Probeer in alle omstandigheden voor ogen te houden dat het een 'feest' is om te mediteren én geen straf. Probeer dit te onthouden.

Het is de bedoeling, dat meditatie een plezierige ervaring is en wordt. Probeer er daarom niet te veel dwang achter te zetten. Mensen die in het begin overdreven fanatiek te werk gaan of gefrustreerd en boos worden als het niet meteen lukt, haken meestal snel weer af. Veel mensen ervaren dat ze tijdens de eerste oefeningen nog te veel nadenken, maar dat is gebruikelijk en niets om ongerust over te worden.

Naarmate de training - de sessie - langer duurt, zal de gedachtestroom in ons hoofd steeds makkelijker tot rust komen. Gedachten blijven komen en gaan, maar brengen ons na een tijdje minder uit balans. Zodra wij 'gedachteloos' kunnen denken, zal dat een zeer positieve invloed hebben op de lichamelijke ontspanning en innerlijke rust!