Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

water7a

 

Het is belangrijk om tijdens de meditatie ongestoord te kunnen zitten. Probeer daarom een rustig plek in huis te vinden, zonder telefoon of te veel andere prikkels. Dat kan een studeerkamer zijn, een speciaal hoekje in de slaapkamer of bijvoorbeeld op zolder.

Je kunt een vast ritueel 'opbouwen' door bijvoorbeeld een oliebrander met water en daar een paar druppels essentiële olie aan worden toegevoegd, een geurkaars of een wierookstokje aan te steken. Deze rituelen wennen snel en hebben ongetwijfeld effect.

Wie dit een tijdje doet, zal merken dat de ontspanningsreactie al begint vóórdat de eigenlijke meditatie plaastvindt. Ook kan een ontspannings-CD met rustgevende geluiden uit de natuur helpen bij de voorbereiding van een meditatiesessie.

Trek gemakkelijke kleren aan die niet knellen! Het is aan te raden één uur voor dat de meditatie begint, niet meer te eten!