Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

Het uiteindelijke doel is de geest (niet de ziel!) te trainen in de concentratie op één ding of één gedachte, waardoor de spanningen op een natuurlijke manier kunnen afvloeien, je bewust te worden van lichamelijke signalen en de aanwezigheid van je ziel; je super-onbewuste! Dit wordt ook wel omschreven als het zijn in het 'nu'.

vogel2aStel je nu eens voor, dat je na een lange bergbeklimming op de top van een berg bent aangekomen en overvallen wordt door het prachtige, verre uitzicht. Door het vrije en verre uitzicht heb je de neiging om te willen vliegen; vrij zijn als een vogel in de lucht. Op het moment dat je jezelf kunt zien als een vrije vogel in de lucht vergeet je alles om je heen, heb je geen tijdsbesef meer en sta je niet stil bij de zorgen van alledag. Je voelt je volmaakt gelukkig en totaal ontspannen. Je gaat helemaal in op het moment, in het 'nu'. Door in het 'nu-moment' te verkeren, ben je in staat om je zelf te her-ontdekken. De essentie van het leven te ontdekken. 

Ja, beter gezegd te ontdekken wat de ziel nu eigenlijk verlangt in dit leven, wetende dat het doel van een menselijke ziel is alles te ervaren, zodat zij alles kan zijn. Je levenswerk is dan ook een uitspraak over |Wie-je-bent|.