Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

Bewust ontspannen door meditatie heeft een positief effect op jouw gezondheid. Meditatie helpt je ontspannen, waardoor je prestaties, je welzijn en je gezondheid verbeteren. Het is niet moeilijk of zweverig: iedereen kan het leren. 'Op naar een gelukkiger leven zonder stress!'

vogel1aNog maar een aantal jaren geleden was meditatie bijna synoniem met New Age-clubjes, mantra's prevelende goeroes met quasi-diepzinnige, maar onnavolgbare adviezen en hippies op geitenwollen sokken. Meditatie had in ieder geval niets te maken met wetenschap, hersenscans of de zakenwereld. Maar dat beeld is achterhaald.

De wetenschap bevestigt wat al jaren bekend is vanuit persoonlijke ervaringen van 'meditanten'. Meditatie maakt volgens kenners rustig, maar tegelijkertijd ook alert. Het verlaagt de bloeddruk, spierspanning én hartslag. Het verbetert de nachtrust. Pijn wordt draaglijker, angsten verminderen, zelfvertrouwen en creativiteit nemen toe. Meditatie helpt tegen verslaving en komt relaties ten goede. De stemming verbetert en zelfs het immuunsysteem krijgt een 'boost'.

Kortom: meditatie maakt gezond en gelukkig! Er zijn honderden wetenschappelijke onderzoeken die dat ondersteunen!