Bericht
 • EU e-Privacy Richtlijnen

  Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

  Bekijk Privacy Richtlijnen

 

 1. Verlichting: Verlossing, verlichting, zuivering, volmaaktheid ..............  het komt allemaal op het zelfde neer.
 2. Verlichting is het inzicht ontvangen, dat in ieder van ons een kern van diepe innerlijke vrede aanwezig is.
 3. Verlichting: Eigenlijk is de kunst van verlichting heel simpel; je hoeft alleen maar te stoppen met zoeken; zoeken in je linkerhersenhelft. Je hoeft alleen maar te zijn!
 4. Verlichting is verlost zijn van je afgescheidenheid, van je afgescheiden identiteit met alles. Dit is een levenshouding die er prima in slaagt het afb.12alledaagse leven te combineren met niets zijn - dat uiteindelijk alles blijkt te zijn. De zin van het leven is dan ook te ervaren dat wij allen Eén zijn en dat alles Eén is; de fundering van de nieuwe spiritualiteit!
 5. Verlichting is begrijpen dat je nergens naartoe hoeft, niets hoeft te doen en niemand hoeft te zijn. Behalve exact dezelfde persoon die je op dit moment bent. Je bent op reis nergens naar toe. Je bent aan het ervaren in het Hier en NU.
 6. Verlichting begint dus met acceptatie, zonder oordeel over 'wat is'. Dit staat bekend als ontwikkeling van het Zijn. In het zijn wordt de vrijheid gevonden.
 7. Waar verlichting voor jou op neerkomt, is iets te weten wat je nog niet hebt ervaren en het aldus te ervaren.

Ga op onderzoek uit en probeer te ontdekken |wie-je-werkelijk-bent|, want de tegenpool van verlichting is onwetendheid en verwarring!

afb._jezus_57De mens leeft zo als burger van twee werelden. Naar zijn lichamelijke staat is hij gebonden aan deze materiële wereld van vergankelijkheid en dood, naar zijn geestelijke kern behoort hij tot de goddelijke wereld. De natuurlijke mens is zich zijn hoge afkomst echter niet meer bewust: hij denkt dat dit aardse leven het werkelijke leven is.
Om hem te wekken uit die staat van onwetendheid komt vanuit de goddelijke wereld een gestalte die de mens gnosis ofwel goddelijk inzicht brengt. Alleen wie door gnosis weet vanwaar hij komt, wie hij naar zijn goddelijke kern werkelijk is, en waar hij heengaat, is verlost. Goddelijk inzicht en verlossing zijn in wezen identiek: verlossing is bevrijdend inzicht en alleen de verlichtende gnosis bevrijdt! [Prof. J.van Oort - 'Het Evangelie van Thomas].