Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

Religie is een instituut en spiritualiteit is een ervaring. Religies zijn instituten die zijn opgetrokken rondom een bepaald idee over hoe de dingen in elkaar steken. Wanneer deze ideeën een vast vorm aannemen en in steen worden gebeiteld, worden ze dogma's en doctrines genoemd. Ze worden dan ongeveer onbetwistbaar geacht. Jezus_afbeelding
De georganiseerde religies eisen dat je hun leerstellingen gelooft. Spiritualiteit eist absoluut niet dat je ergens in gelooft. Zij nodigt je eerder uit om voortdurend aandacht te besteden aan je ervaring. De persoonlijk ervaring is jouw bron van gezag en niet zo zeer wat een ander je verteld heeft.
Als je tot een specifieke religie moet behoren om God te vinden, dan zou dat betekenen dat je slechts op één specifieke, verplichte wijze tot Hem kunt komen. Waarom zou God dat van jou verlangen?

Een nieuwe spiritualiteit die voortbouwt op de georganiseerde religies in hun huidige vorm. Een nieuwe spiritualiteit is een spiritualiteit die niet alles van de oude religie afwijst, maar die ze aanvult en verbetert en aldus de mensheid naar een verhevener niveau zal optillen. Deze spiritualiteit verwerpt niet acuut onze traditionele leringen, maar borduurt erop voort en past alleen die leringen aan waarvan ook wij vinden dat ze niet langer van toepassing  zijn of functioneren.

Nú is het moment gekomen om de wereld een nieuwe theologische gedachten en ideeën ofwel een nieuwe spiritueel model te presenteren dat een nieuw wereldbeeld zal scheppen!

De nieuwe Spiritualiteit:

  1. Niet een nieuwe spiritualiteit die de oude compleet moet vervangen, maar één die de oude spiritualiteit kan opfrissen;Jezus_als_herder
  2. Niet een nieuwe spiritualiteit die de oude doet verzwakken, maar één die de oude spiritualiteit laat opbloeien;
  3. Niet een nieuwe spiritualiteit die de oude ondermijnt, maar één die het beste in de oude spiritualiteit ondersteunt!

De menselijke spiritualiteit is toe aan een opfrisbeurt en een vernieuwend inzicht!