Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

De levensenergie, de fundamentele energie van al het leven - ook wel de 'ziel van God' genoemd - is permanent in revolutie; in beweging. Alles roteert, ofwel 'revolveert'. Zelfs onze lichaamscellen zijn permanent in beweging en vernieuwen zich na een aantal jaren. Revolutie is dan ook de basisbeweging van ons leven!

Het is een voortdurend proces, het leven is een proces! Zodra je bewust het spirituele pad gaat betreden, betekent het dat je je verstand, lichaam en ziel opdraagt aan het proces van het scheppende Zelf! Dit is het proces van zelfverwerkelijking. Dit is het proces van verlossing. Het proces is een daad van dag tot dag, van minuut tot minut. Het is kiezen, en opnieuwe kiezen, elk ogenblik. Het is de schepping die alsmaar voortduurt.

Jezus_en_klein_kindBewuste schepping is scheppen met een doel. Het is gebruiken van de hulpgereedschappen (gedachte, woord en daad) van de schepping, bij volle bewustzijn. Dit is het spirituele pad bewandelen. Spiritualiteit eist absoluut niet dat je ergens in geloof! Zij nodigt je uit om voortdurend aandacht te besteden aan je eigen ervaringen.
Godsdiensten daarentegen moedigen je aan de gedachten van anderen te verkennen en die als je eigen gedachten te accepteren. Godsdiensten verlangen dat je ze op hun woord gelooft. Daarom falen alle godsdiensten uiteindelijk. Spiritualiteit zal altijd slagen, want het leidt tot een ander besluit. Een besluit die afgestemd is op |Wie-je-werkelijk-bent|.

Godsdiensten eisen, dat je leert van de ervaring van anderen. Spiritualiteit dringt er op aan, dat je je eigen ervaringen zoekt. Spiritualiteit nodigt je uit de gedachten van anderen te verwerpen, en met eigen gedachten te komen . 'Een goed gevoel' is jouw manier om te zeggen, dat je laatste gedachte waar was, dat je laatste woord wijsheid was, dat je laatste daad liefde was.
Kijk om vast te stellen hoeveel je bent vooruit gegaan, om te meten hoever jij je hebt ontwikkeld, eenvoudigweg naar wat je 'een goed gevoel' geeft. Probeer je evolutie niet te forceren, door te ontkennen wat goed voelt of door daar afstand van te nemen. Leer jezelf kennen door te ervaren |Wie-je-bent|.

Leer luisteren naar je gevoel. Want de ziel is de som van alle gevoelens; de taal van de ziel is intuïtie!