Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar Privacy pagina.

    Bekijk Privacy Richtlijnen

 

Je bent een drieledig wezen! Een wezen - géén ding - dat bestaat uit een lichaam, verstand (ook wel geest genoemd) en een ziel. Je zou dit ook het fysieke, het non-fysieke en het metafysische kunnen noemen. Dit is de heilige drie-eenheid, die al met veel namen is aangeduid. 

afb.2_spiritualiteit_engelDe filosofen spreken over id, ego en superego. Psychiaters noemen het bewuste, onderbewuste en superbewuste. De wetenschap noemt het energie, materie en anti-materie. Dichters spreken over geest, het hart en de ziel. New-age denkers verwijzen naar het lichaam, verstand en geest. 
Al deze drie aspecten verwijzen in feite naar drie energieën. Je zou ze gedachte, woord en actie (daad, handeling) kunnen noemen. Samengevoegd produceren ze een resultaat, dat binnen jouw taal en begrip een gevoel of een ervaring wordt genoemd.

'Is het niet verwonderlijk dat God zich openbaart als Drie-In-Eén; God de Vader, God de Zoon en God de Heilige Geest? Jij bent geschapen naar Gods Beeld!'